Na zahtjev oca

Severini i Igoru sud zabranio objavljivanje fotografija sina na društvenim mrežama

P. N.

Foto: instagram

Foto: instagramNeobične sudske prakse u hrvatskom pravosuđu sve su češći predmet medijskih natpisa. Ovaj putdokačilo je i Igora Kojića, Severininog supruga jer je na Instagramu objavio fotografiju s njezinim sinom Aleksandrom.


Prema sudskoj odluci, odnosno privremenoj mjeri Općinskog suda u Zagrebu Igor i Severina bili su dužni obrisati sve fotografije s društvenih mreža na kojima se nalazi maloljetni Aleksandar, te im je zabranjeno i svako buduće objavljivanje.


Kazna za ovaj prekršaj iznosi 3.000 kuna, a kazna se može uvećavati dvostruko svaki sljedeći put kada fotografija osvane na društvenim mrežama.
Osim na društvenim mrežama Aleksandar se ne smije pojavljivati niti u medijima, javnim skupovima kao i bilo koji drugi način koji je pristupačan velikom broju ljudi.


Naravno riječ je o zahtjevu kojeg je podnio otac Aleksandra, Severinin bivši suprug Milan Popović. Igor i Severina su se žalili na ovakvu odluku suda, ali Igorova žalba je već odbijena, dok je Severinina još uvijek u razmatranju.