Nepravomoćno

Severina mora platiti 80 eura zbog vrijeđanja socijalne radnice. Stigao odgovor popularne pjevačice

Portal Novi list

Snimio Davor KOVAĆEVIĆ

Snimio Davor KOVAĆEVIĆNakon što je Severina Vučković na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom zbog slučaja vrijeđanja socijalne radnice, oglasio se i PR tim pjevačice.


“Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku.


Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju radi čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet.
U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njenom domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga. Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina. Nadzor, je naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19 godine”, prenosi Dnevnik.hr.


Kako su danas javili mediji, Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno je pjevačicu proglasio krivom i kaznio za prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Kazna iznosi 80 eura.