Otkriveni detalji

Princ Harry i Meghan željeli su živjeti u dvorcu Windsor. Kraljica je imala druge planove…

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

To nije bio apartman u dvorcu Windsor, kojem su se nadaliVojvoda i vojvotkinja od Sussexa nadali su se useljenju jedan od apartmana i sklopu dvorca Windsor, ali su umjesto toga dobili Frogmore Cottage, tvrdi nova knjiga koja otkriva detalja s britanskog dvora, piše tportal.


Kako otkriva knjiga “The New Royals” autorice Katie Nicholl, princ Harry (38) i Meghan Markle (41) navodno su voljeli kuću u srcu kraljičine rezidencije u Berkshireu, ali su ipak ostali razočarani.


“Kada su Harry i Meghan objavili da žele iseliti iz Kensingtonske palače, kraljica im je ponudila Frogmore Cottage u Windsor Great Parku kao njihov novi dom”, piše Nicholl, u odlomku koji je prvi put objavljen na Daily Mailu.


“Ipak je to bila velikodušna gesta”
To nije bio apartman u dvorcu Windsor, kojem su se nadali.


“Ipak je to bila velikodušna gesta”, prisjetila se Lady Elizabeth Anson, koja je umrla 2020.


“Frogmore Cottage je bila velika stvar”, rekla je i dodala: “Kraljičin ulaz u vrtove nalazio se odmah do njihove kuće. To je zapravo njezino dvorište, njezina samoća i njezina privatnost.


Odustala je od toga darujući Harryju i Meghan Frogmore Cottage. Svi smo mislili da je to jako lijepo od nje. Kraljica je rekla: Nadam se da će to poštovati.”


“U travnju 2019. par se konačno uselio. Zatim je sljedeći mjesec Buckinghamska palača najavila još značajniji odlazak: Harry i Meghan preselili su svoje kraljevsko kućanstvo – zapravo svoj ured – iz Kensingtonske palače u Buckinghamsku palaču.”


Kraj dueta i kraljičino razočaranje


Taj potez je bio posebno značajan jer je označio kraj dueta princa Harryja i Williama, a to je za kraljicu bilo vrlo razočaravajuće.


U drugom dijelu knjige autorica Nicholl tvrdi da je pokojna kraljica bila iznenađena što se “raspuštenica” Meghan odlučila za bijelu vjenčanicu, a također ju je prekorila što je kaznila kuhinjskog radnika koji joj je pripremao poseban obrok.


“Dan vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle bio je veliki uspjeh, iako je kraljica bila suzdržana prema čisto bijeloj Meghanini Givenchy haljini, koju je dizajnirala Clare Waight Keller”, navedeno je u knjizi.


“Kraljica je bila iznenađena što je Meghan na dan vjenčanja nosila čisto bijelu haljinju. Možda je to generacijska stvar, ali ona vjeruje da ako ste već bili u braku, na dan vjenčanja nosite prljavo bijelo, što je vojvotkinja od Cornwalla učinila.


Međutim, želeći podržati svakoga tko se uda u njezinu obitelj, kraljica je dala sve od sebe da upozna novu vojvotkinju”, piše autorica.


Ovo je čak i kraljici zapelo za oko


Meghanin izravan pristup čak i kraljici zapeo za oko. Jednom prilikom uoči vjenčanja Meghan je otišla u dvorac Windsor na kušanje jelovnika i završila u napetom razgovoru s članom osoblja, otkrio je izvor.


Prema navodima izvora bliskih kraljevskoj obitelji Meghan je bila u dvorcu kako bi kušala neka od jela. U jednom trenutku se poprilično uzrujala govoreći da je jelo zamišljeno kao vegansko i makrobiotičko.


Odjednom u prostoriju ušla sama kraljica i rekla: “Meghan, u ovoj obitelji s ljudima ne razgovaramo na takav način.”


Uz knjigu Katie Nicholl, još jedna knjiga podigla je popriličnu prašinu.


Naziva “Courtiers: The Hidden Power Behind” knjiga autorice Valentine Low također donosi eksplozivne tvrdnje o kraljevskoj obitelj, uključujući onu da je Meghan mislila da će udajom za princa postat “britanska Beyonce”, piše tportal.