Kraljevski raspored

Pogledajte školski raspored princa Georga: Poprilične obveze za šestogodišnjaka

Portal Novilist.hr

FOTO/PxHere

FOTO/PxHere

Od matematike, povijesti i zemljopisa, do satova baleta, glazbe i francuskog jezika - maleni će George biti poprilično zaposlen. Najstarije dijete princa Wiliama i Catherine Middleton se priprema za školsku godinu koja započinje šestog rujna, prenosi E!News. Princa Georgea (6) od rujna čeka impresivni kurikulum. Prema internetskoj stranici škole koju pohađa, učit će više “glavnih predmeta” koji uključuju matematiku, engleski, znanost, povijest i zemljopis. 


Istovremeno, pohađat će religijske studije, francuski jezik, informatiku, tehnologiju umjetnosti i dizajna, glazbu, dramu, balet i tjelesni odgoj. Popriličan raspored za jednog šestogodišnjaka. 


“Kurikulum prezentiran za drugi razred, odraz je povećanih mogućnosti djece, što akademski, što društveno”, kaže Helen Haslem, ravnateljica za mlađe razrede, na školskoj internetskoj stranici. 
“Od djece se traži veća odgovornost u drugom razredu: to može krenuti tako da djeca snimaju svoje zadaće u dnevnike. Povećanje samostalnosti pomaže lakšoj tranziciji u prep – škole”, dodaje.


“Prep” škole u Velikoj Britaniji su privatne škole za učenike od njihove sedme do trinaeste godine.


Kada mali princ George dođe kući iz škole, školsko izvješće piše da djeca imaju deset minuta čitanja zadaće svaku večer, prenosi E!News.


Ostale aktivnosti uključuju glazbene satove dva puta tjedno, balet (trideset i pet minuta) jednom tjedno i jednako toliko vremena za učenje francuskog jezika. 


Osim škole, ovo će biti i posebna godina za kraljevsku obitelj, jer se princeza Charlotte pridružuje svom velikom bratu u školi “Thomas’s Battersea” u Londonu ovog rujna. 


“Oduševljeni smo što su Vojvoda i Vojvotkinja od Cambridgea odlučili da će se princeza Charlotte pridružiti starijem bratu, princu Georgeu u našoj školi”, kaže ravnatelj škole Simon O’Malley¨. “Veselimo se što ćemo njoj i svim novim učenicima poželjeti dobrodošlicu u rujnu”, dodaje.