Fuš pratitelji

Otkrivene zvijezde s najviše lažnih pratitelja na društvenim mrežama: Na vrhu i naš Luka Modrić

Portal Novilist.hr

FOTO/Michael Dalder, REUTERS

FOTO/Michael Dalder, REUTERS

Prema izvješću, Cristiano Ronaldo ima najviše lažnih pratitelja na društvenim mrežama - više od 105.94 milijuna. Instagram i Twitter su postali dvije najpopularnije društvene mreže za celebritije, ali i infulencere. Poznate osobe pratitelje broje u milijuna korisničkih računa, a svi smo do sada shvatili koliko je ta brojka važna, jer pruža nevjerojatne ugovore i reklame, a samim time i astronomske zarade.


Ali, nedavno je jedno istraživanje otkrilo koje to zvijezde i influenceri imaju najviše lažnih pratitelja. Ekipa s londonskog ICMP-a (The Institute of Contemporary Music Performance), analizirala je kategorije šport i šoubiznis, prenosi Digital Information World.


Prema izvješću, Cristiano Ronaldo ima nevjerojatan broj lažnih pratitelja na društvenim mrežama – njih više od 105.94 milijuna. 
Na listi se našla i pjevačica Ariana Grande koja ima 102.1 milijun lažnih Instagram i Twitter pratitelja, što znači da je više od 46 posto njenih pratitelja s lažnih računa. Neočekivano, na ljestvici se našla i Taylor Swift čijih je 46 posto pratitelja (93.5 milijuna) lažno. Prva u šoubiznisu je voditeljica Ellen DeGeneres koja ima 75,230,587 lažnih pratitelja što čini 49 posto od ukupne brojke 152,450,090 njezinih pratitelja.


Bacimo li oko na cjelokupnu ljestvicu, bez kategorija, na četvrtom je mjestu naš Luka Modrić. Nogometaš ima više od 8 milijuna lažnih pratitelja, što iznosi 49 posto ukupnog broja njegovih obožavatelja na društvenim mrežama.


Na prvom mjestu cjelokupne ljestvice (ali i one za sport) je Toni Kroos sa 14,734,295 lažnih pratitelja, što iznosi 51 posto od ukupno 28,818,649 pratitelja na Instagramu i Twitteru. Na drugom je mjestu Ellen DeGeneres, zatim Isco, pa Modrić, a iza Luke se smjestio i Philippe Coutinho.