Stručnjaci tumače

Objave na društvenim mrežama otkrivaju tko ste

P. N.

Foto: instagram

Foto: instagramObjašnjenjem što fotografije na Instagramu govore o vama, pozabavili su se stručnjaci i iznijeli detaljnu analizu.


Prema njihovom mišljenju vaši selfieji, slike obroka, djece, ljubimaca i drugih trenutaka iz života mogu imati dublje značenje.


Prema mišljenju stručnjaka, dijeljenje »postova« na kojima izgledate svršeno, pa i uz upotrebu filtera, pokušaj su “samoreklamiranja” da živite svoj najbolji život.
Objave sa savršenom šminkom, frizurom, osvjetljenjem, kutom snimanja zapravo su pokušaj poruke: »Pametan sam, impulzivan, čudan i živim dobro. Također, šminka mi se jednostavno dogodila savršeno.«


foto: Instagram


foto: InstagramSvi oni koji vole fotografirati pejzaže i smatrati se »amaterima umjetničke« fotografije, pa stvaraju umjetničke snimke sebe gledajući u zalaske sunca ili u more, zapravo su također željni potvrde.


– Fotografije s plaže ili pejzaža mogle bi slati poruku: »Ne nedostaje mi posao, ali nedostaje mi potvrda koja mi je važna.«Akcijska snimka na kojoj ste se snimili u avanturističkoj pozi, bez obzira jeste li se penjali po stijenama, vozili jet-ski ili radili nešto prikladno neustrašivo, otkrivaju vašu »društvenu i odvažnu stranu«.


No, iako akcijska fotografija donosi najveći broj lajkova na društvenim mrežama, mogao bi predstavljati i zamku ukoliko na broju lajkova počnemo graditi svoje samopouzdanje.


foto: Instagram


foto: InstagramDijeljenje fotografija s medaljama, nagradama ili čak pladnjem i savršeno pečenim kolačima pokazuje našu potrebu za pohvalom i poštovanje prema našim postignućima.


Stručnjaci su također zaključili kako sve veći broj ljudi na društvenim mrežama sve više žudi za virtualnim pohvalama svojih dostignuća.


foto: Instagram


foto: Instagram