Problemi

Nicki Minaj odlučila bojkotirati najpopularniju društvenu mrežu. Razlog je bizaran

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

Neću više objavljivati fotografije na Instagram jer su odlučili sakriti "lajkove". Hmm, u što bih se sada trebala upustiti? Pomislite na sve slobodno vrijeme koje ću imati sa svojim novim životom... - izjavila je MinajNicki Minaj odlučila je protestirati protiv Instagrama bojkotom. Američka reperica ne slaže se s odlukom o zabrani prikazivanja “lajkova” pa će sada malo odmoriti od ove društvene mreže, prenosi MSN. 


Šefovi ove društvene mreže već su prije nekoliko mjeseci najavili kako će u određenim državama polako početi sakrivati “lajkove” s ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja njihovih korisnika. Ta ideja nije se svidjela popularnoj reperici koja je Instagramu odlučila reći – ne. 


– Neću više objavljivati fotografije na Instagram jer su odlučili sakriti “lajkove”. Hmm, u što bih se sada trebala upustiti? Pomislite na sve slobodno vrijeme koje ću imati sa svojim novim životom… – izjavila je Minaj u objavi na drugoj društvenoj mreži – Twitteru.
– Ovdje se ne radi o tome kako će se manje tvrtke nositi s tom odlukom. Nego je problem zašto velike kompanije to rade. Zbog ovakvih odluka glazbenici ne zarađuju novac. Izdavačke kuće i “streaming” servisi znali su što napraviti kako bi nas smirili, oni i dalje zarađuju pravi novac – dodala je Minaj. 


Glavni čovjek Instagrama Adam Mosseri podijelio je detalje odluke početkom studenoga kada je rekao kako će korisnici Instagrama još uvijek moći vidjeti svoje lajkove na fotografijama, ali ih neće moći vidjeti na fotografijama drugih ljudi. 


– To je zbog mladih ljudi. Ideja je da im smanjimo pritisak, da prikažemo da Instagram nije neko natjecanje i da onda damo ljudima priliku da se fokusiraju na povezivanje s ljudima koje vole i na stvari koje ih inspiriraju – zaključio je Mosseri.