#KimOhNo

Napali Kim Kardashian: ‘Masakrirala si japansku tradiciju i kulturu!’

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Jedan je korisnik Kardashianku optužio za „masakriranje“ japanske kulture dodavši da: „Moja kultura nije tvoja igračka“.Kardashian se našla na meti kritika nakon lansiranja njezine nove linije odjeće za oblikovanje tijela.


Mnogi Japanci su na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo zbog nove linije odjeće Kim Kardashian. Nemali je broj ljudi primijetio da njezin novi proizvod neodoljivo podsjeća na tradicionalni japanski kimono, prenosi Insider.


Karadshian je svoju novu kolekciju „Kimono Soulutionwear“ otkrila ovog utorka, obećavši da nudi „rješenja za žene koje zaista i rade“.
Japanci su se pronašli uvrijeđenima jer je riječ o njihovoj tradicionalnoj nošnji, koja se stoljećima nosi s poštovanjem i ponosom.


Jedan je korisnik Kardashianku optužio za „masakriranje“ japanske kulture dodavši da: „Moja kultura nije tvoja igračka“.


Uskoro se pojavila nova znaka #culturalappropriation, koja je već korištena u slučajevima kada netko „zlouporabljuje“ nečiju kulturu.


Korisnik je napisao i da je vrlo tužno što se „ime koristi za nešto potpuno različito od onoga što mi Japanci poznajemo“.„Kimono je tradicionalna japanska odjeća, a mi smo vrlo ponosni na njegovu povijest i kulturu. Oprosti, ali mislim da je odabir imena jednostavno ignorantan“, dodao je uz oznaku “#KimOhNo”.Jedna je korisnica podijelila fotografiju za koju kaže da prikazuje kimono njezine bake, a druga kimono u kojem se udala.