Osmi praunuk kraljice

Meghan i Harry napokon objavili kako će nazvati sina, nećete vjerovati koje su ime izabrali

P. N.

Reuters

ReutersNakon brojnih spekulacija i oklada i opće euforije u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i diljem svijeta, svi obožavatelji i poštovatelji britanske kraljevske obitelji, ali i kladioničari mogu odahnuti.


Napokon je objavljeno kako će se zvati novorođeni ”mali princ”, sedmi u redu za tron, a ime je mnoge iznenadilo.


Naime, sinčić engleskog princa Harryja i Meghan Markle zove se  Archie, a njegovo puno ime je Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Kako su Instagramu objavili, danas je kraljevski par predstavio svog sinčića kraljici Elizabeti u Windsoru. Archie je osmi praunuk kraljice Elizabete.Novi roditelji su na Instagramu objavili crno-bijelu fotografiju na kojoj kraljica Elizabeta II. i vojvoda od Edinburgha sa smiješkom promatraju svog praunuka kojeg je majka nosila na rukama. U društvu s Meghan su bili njezina majka Doria Ragland i suprug, princ Harry.


Archie,  skraćeno od Archibald,  je neočekivan izbor koji je iznenadio kladionice koje su predviđale imena poput Arthur, Alexander i James te  predstavlja otklon od uobičajenih imena koja se daju u kraljevskoj obitelji.


»Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa s radošću mogu obznaniti da su sinu dali ime Archie Harrison«, priopćila je Buckingamska palača.