Seksualni napasnik

Među pozitivnima na koronavirus i Harvey Weinstein. Zarazio se u – zatvoru

Hina

Reuters

ReutersBivši filmski producent Harvey Weinsten, koji služi zatvorsku kaznu za seksualni napad i silovanje, pozitivan je na koronavirus, rekao je predsjednik njujorškog Udruženja državnih zatvorskih službenika.


Weinstein (68) je u izolaciji u zatvoru Wende, rekao je Michael Powers, predsjednik njujorškog Udruženja državnih zatvorskih službenika.


Powers kaže da je Weinsteinu u nedjelju ujutro potvrđen koronavirus. Zatvorskim službenicima nedostaje odgovarajuće zaštitne opreme, a nekoliko članova osoblja je u karanteni, dodao je Powers.Weinstein je u srijedu premješten iz zatvora Rikers u najstrože čuvani zatvor Wende istočno od Buffala.

Osuđen je 11. ožujka na 23 godine zatvora za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haley i silovanje bivše glumice Jessice Mann.


Proveo je nekoliko vrijeme u bolnici Bellevue na Manhattanu zbog srčanih problema, otkrio je njegov glasnogovornik Juda Engelmayer. Weinstein ima i dijabetes i povišeni krvni tlak.Weinsteinov odvjetnik rekao je u nedjelju navečer da nije obaviješten o njegovoj zarazi koronvirusom.