Otkrila detalje

Mariah Carey otkrila da je hit koji joj je donio 48 milijuna napisala za samo 15 minuta

P. N.

Foto: instagram

Foto: instagram“Sve što želim za Božić je … privatni avion, skijaška kućica vrijedna od 22 milijuna dolara, drvo na 19 metara i saonice navučene na konja” – tako izgleda stvarna božićna želja slavne pejvačice koja u svom planetarnom hitu pjeva o nečem puno skromnijem –  “Sve što želim za Božić si – ti”.


Mariah je u djetinjstvu bila prilično siromašna i tad se, tvrdi, zarekla samoj sebi, da će joj Božići biti raskošni.


Kad je Mariah imala tri godine, roditelji su joj se razveli. Ona je s bratom nastavila živjeti s majkom, dok je sestru odgajao otac.
– Moja mama nije imala puno novca, ali Božić je uvijek pokušavala učiniti posebnim, svečanim. Ako ništa drugo nismo imali, zamotala bi nam voće kao darove.Zbog toga je mala Mariah je dala zavjet da će se u svom “odraslom” životu pobrinuti da joj svaki Božić bude veličanstven.


– Želim ga učiniti čarobnim za svoju djecu. Mislim da me spasila ovakva dječja ljubav prema Božiću. Puno radim tijekom cijele godine samo da imam sjajan Božić – kazala je ponesena pjevačica u nedavnom intervjuu.


Ove će se godine, kao i prošle, provesti u Aspenu u Coloradu. Otkrila je kako će to točno izgledati.


Mariah će 23. prosinca stići u Aspen privatnim avionom sa svojom proširenom obitelji: bivšim mužem, glumcem i reperom Nickom Cannonom, njihovim osmogodišnjim blizancima, te ostatkom obitelji i prijateljima. 


Po dolasku, skupina će biti dočekana toplim kakaom i ono što je obavezno snijegom, jer Božić nije Božić ako nije bijeli. Stoga Mariah inzistira na tome da se strojevi za snijeg drže pri ruci u slučaju da »vrijeme zakaže«. Prošle godine dopremila je čitavu malu šumu kako bi ugođaj bio potpun. U samoj kući jedno drvce se nalazi u njezinoj spavaćoj sobi, a drugo, manje, koje je nazvano “Charlie Brown”, nalazi se u obiteljskoj sobi. Ona i njezina djeca ukrašavaju je šarenim lampicama i fotografijama obitelji.


Glavno stablo ukrašavaju profesionalci i to uglavnom zlatnim ukrasima. 


Carey navodi kako navečer uz pomoć svog kuhara kuha »tajne obiteljske recepte njezinog oca«, a potom dolazi Djed Božićnjak na saonicama koje koje vuče jelen.


Na Božić se kasno ustaje i obavezno mora od jutra svirati božićna glazba.


– Ako se probudim i ne svira božićna glazba, jako se nerviram i ne mogu to podnijeti – otkrila je Mariah.Dok odrasli pijuckaju kuhano vino i druge napitke, obitelj otvara poklone. Mariah Carey kaže da pokušava naučiti svoju djecu da cijene ono što im je darovano.


Kad je riječ o gozbi, Carey uživa u tradicionalnoj američkoj božićnoj večeri koja uključuje puretinu, pire od krumpira, nadjev i umak od brusnica.


Pjesma koja je proslavila Mariah i njezin Božić napisana je prije 25 godina.


Umjetnica je, navodi, pjesmu »All I Want For Christmas Is You« napisala nakon što je ukrasila jelku i pogledala film “It’s a Wonderful Life”.


U suradnji s Walterom Afanasieffom, tadašnjim suradnikom, sjedila je za glasovirom kako bi svoje najsretnije uspomene pretvorila u prazničnu ljubavnu pjesmu. Trebalo im je samo 15 minuta. Carey je to snimila sljedećeg kolovoza, a u studio je donijela božićna drvca i lampice. Pjesma je objavljena 1994. godine i postala apsolutnim božićnim hitom.


Pjevačica, koja je prodala 200 milijuna ploča, “teška” je oko 230 milijuna funti, a njezin hit hit »All I Want For Christmas Is You« prodan je u 16 milijuna primjeraka i doprinio je njezinu bogatstvu s 48 milijuna funti, uz dodatne honorare u iznosu od 400.000 funti godišnje.


foto: Instagram


foto: InstagramCarey mora nastaviti zarađivati ​​kako bi platila svoj opsceno ekstravagantan način života, koji navodno uključuje 76.000 funti mjesečnih troškova samo na egzotično cvijeće i kupanje u mlijeku.


Maria