Emily Clarke

“Majka zmajeva” zarađuje nevjerojatne iznose po epizodi mega popularne “Igre prijestolja”

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Unatoč velikoj popularnosti serije, plaća glumaca nas iznova šokira visokim iznosom.Prema pisanju Cosmopolitana, malo tko od glumačke postave serije “Game of Thrones” zarađuje cifre poput Emilie Clarke. “Majka zmajeva” Daenerys, zahvaljujući honorarima serije, slobodno može u mirovinu. 


Glumica Clarke je nakon četvrte sezone serije ispregovarala zaradu od 300,000 dolara po epizodi. Osim nje, jednaku su zaradu imali Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey i Nikolaj Coster-Waldau. Prema tolikom honoraru, glumica je tijekom pete i šeste sezone serije gdje je glumila u dvadeset epizoda, zaradila oko 6 milijuna dolara. 


No, zašto bi na tome stalo? Cosmopolitan javlja da je Clarke uspjela povećati plaću po epizodi, na pola milijuna dolara. U jednom je intervjuu izjavila i da je “plaćena kao njezini muški kolege”. 
U sedmoj je sezoni serija imala sedam epizoda, a u posljednjoj će ih imati 6. To bi značilo da će Clarke zaraditi oko 6,500,000 dolara. Nije sigurno kakav je ugovor imala kroz prve četiri sezone, ali prema procjenama, njezina zarada zbog serije, mogla bi iznositi oko 12.5 milijuna dolara.