Povlačenje proizvoda

Louis Vuitton povlači čitavu liniju inspiriranu Michaelom Jacksonom: “Osuđujemo bilo kakav oblik zlostavljanja djece”

Portal Novilist.hr

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Nakon modne revije koja je bila inspirirana djelom preminulog pjevača, Louis Vuitton se ograđuje od daljnje proizvodnje.Modni div Louis Vuitton je na reviji prije dva mjeseca predstavio kolekciju za jesen i zimu 2019., inspiriranu Michaelom Jacksonom. Nakon dokumentarca u produkciji kuće HBO, “Leaving Neverland”, s Guardiana doznajemo da kolekcija neće nastaviti s proizvodnjom.


Modna revija je održana u siječnju, samo tjedan dana prije nego je dokumentarac prikazan na festivalu Sundance. Na reviji su predstavljeni pojedini komadi skupocjenih krpica koji su trebali krenuti u prodaju na ljeto. Komadi uključuju naborani egipatski kostim, sličan onome kojeg je Jackson nosio u spotu “Remember the Time”. 


Povući će se i dijelovi odjeće inspirirani pjesmom “We are the World” te majice i traperice s figuricama iz mjuzikla “The Wiz” . Povlači se i crvena jakna koja nalikuje na onu iz legendarnog spota “Beat It”. 
Prije početka revije, gostima su uručene pozivnice za koje se također inspiracija pronašla u liku i djelu preminulog pjevača. Pozivnice su ukrašene kamenčićima i nalik na rukavice kakve je nosio Jackson, a tijekom same revije – čula se i njegova glazba.


U četvrtak je Virgil Ablog iz Vuittona poslao i službenu izjavu. “Svjestan sam da je u svijetlu dokumentarca revija izazvala emocionalne reakcije. Strogo osuđujem bilo kakav oblik zlostavljanja djece, nasilje ili povredu protiv bilo kojih ljudskih prava”, prenosi Guardian. “Moja namjera za reviju je bila osvrnuti se na Michaela Jacksona kao na umjetnika pop kulture. Ideja se odnosila isključivo na njegov javni život i nasljeđe koje je inspiriralo generacije umjetnika i dizajnera”, stoji u izjavi. 


Izvršni direktor modne kuće, Michael Burke, također se obratio javnosti. “Sve optužbe u dokumentarcu smatramo vrlo uznemirujućima. Sigurnost i dobrobit djece je od vrlo velike važnosti za Louis Vuitton.”


Odluka koja je stigla iz dizajnerskog aparata Louis Vuitton, nije neočekivana i nije jedina. Nebrojene radio – stanice zabranjuju puštanje pjesama Michaela Jacksona, nakon navoda o seksualnom zlostavljanju djece. Program Channel 4, prošlog je tjedna komentirao kako će Louis Vuitton riješiti pitanje navedene kolekcije, nakon dokumentarca, prenosi Guardian.