Povratak dive

Linda Evangelista na naslovnici Voguea nakon što je “unakažena”: Raznim trikovima prikriveni nedostaci

P. N.

Linda Evangelista snimljena 2012. / Reuters

Linda Evangelista snimljena 2012. / Reuters

"To nije moja čeljust i vrat u stvarnom životu - i ne mogu hodati okolo s trakom i gumicom posvuda. Ali gledajte, kod snimanja  fotografija stvaramo snove i mislim da je to dopušteno", pojasnila je Linda Evangelista 


Manekenka Linda Evangelista pojavila se na fotografiji na naslovnici časopisa Vogue prvi put nakon što je obznanila da je “deformirana” kozmetičkim zahvatom.


Prije snimanje najnovijih fotografija za povlačenje lica, čeljusti i vrata korišteni su traka i gumica, skrivajući probleme nastale kada joj se tretman zamrzavanja masti “obio o glavu”, javlja BBC.


“To nije moja čeljust i vrat u stvarnom životu – i ne mogu hodati okolo s trakom i gumicom posvuda”, pojasnila je Evangelista.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Za časopis je rekla da “pokušava voljeti sebe onakvu kakva jeste”. “Ali gledajte, kod snimanja  fotografija uvijek mislim da smo ovdje kako bismo stvorili fantazije. Stvaramo snove. Mislim da je to dozvoljeno. Također, sve su moje nesigurnosti stišane ovim slikama, tako da ponovo mogu raditi ono što volim”, rekla je Linda Evangelista.


Prošlo je gotovo godinu dana otkako je kanadski supermodel, jedno od najpoznatijih lica na modnim pistama i naslovnicama časopisa 1990-ih i 2000-ih, rekla da se povukla iz mankenstva jer je bila “brutalno unakažena” postupkom nekirurškog smanjenja masnoća.


Rekla je da je tretman CoolSculpting – koji podrazumijeva kriolipolizu i koristi hladne temperature za smanjenje masnih naslaga – pošao po zlu te se pojavila rijetka nuspojava i masne stanice su se povećale umjesto da se smanje.


Sada je za britanski Vogue izjavila: “Da sam znala da nuspojave mogu značiti gubitak posla i sredstava za život te uzrokovati depresiju do mjere da mrzite sebe … Ne bih preuzela taj rizik.”


Sve fotografije u časopisu prikazuju samo prednji dio lica, s pokrivenim vratom, ušima i kosom, javlja BBC.


 


Okončan sudski proces


 


Kazala je kako se za estetski zahvat odlučila vidjevši  reklamu i slijedeći svoju taštinu. “Te reklame za CoolSculpting stalno su se prikazivale, na CNN-u, na MSNBC-u, iznova i iznova. U reklami su postavljali pitanje: ‘Sviđa li vam se ono što vidite u ogledalu?'”, ispričala je Evangelista.


“Radilo se o tvrdoglavoj masnoći na nekim dijelovima tijela. Pisalo je da estetski postupak ne podrazumijeva operaciju i da ne moram pauzirati s poslom… Popila sam čarobni napitak – i to zato što sam pomalo tašta. I to mi se obilo o glavu”, priznala je Linda Evangelista.


Linda Evangelista nakon estetskog zahvata, a u pozadini modna revija iz zlatnih vremena /Screenshot

Linda Evangelista nakon estetskog zahvata, a u pozadini modna revija iz zlatnih vremena /Screenshot


Tužila je Zeltiq Aesthetics, tvrtku koja stoji iza popularnog estetskog tretmana, i rekla u srpnju da je sudski proces okončan.


U izjavi za Vogue, tvrtka Zeltiq je priopćila: “Drago nam je što smo riješili ovo pitanje s gospođom Lindom Evangelistom. Naš fokus je i dalje na pružanju sigurnih, pouzdanih estetskih proizvoda i usluga potpomognutih znanošću. CoolSculpting je  neinvazivni tretman za vidljive izbočine masti u devet područja tijela koji je odobrila agencija FDA.


‘Znala sam koliko vrijedim’


U intervjuu za Vogue, Evangelista se prisjetila svojih ranih manekenskih dana i uspona do slave 1980-ih.


Na pitanje je li svjesna svoje ljepote i jesu li je dečki salijetali i htjeli izlaziti s njom, odgovorila je: “Ne! Imala sam mnogo prijatelja, ali ne.  Bila sam jednostavno visoka pa su ljudi govorili mojoj majci: ‘Oh, visoka je. Trebala bi biti model.’ A ja sam bila opsjednuta modom.”


“Nisam smatrala da sam bolja od drugih, ali znala sam koliko vrijedim”, rekla je jedna od nekadašnjih najslavnijih manekenki za koju se govorilo da se ne diže iz kreveta za manje od 10.000 dolara.


Linda Evangelista / Reuters

Linda Evangelista / Reuters