K2K

Legendarna Missy Elliott očarana koreografijom riječkog plesnog centra

Ivana Kocijan

Koreografija »Cool off«, K2K

Koreografija »Cool off«, K2K

Slavnu američku umjetnicu na Instagramu je oduševio video »Cool off«Plesačice i plesače riječkog Plesnog centra K2K veoma je iznenadila i na neki način pozitivno šokirala obavijest na njihovom službenom Instagram profilu da je legendarna glazbenica, glumica, producentica i plesačica Missy Elliott u sklopu #cooloffchallengea reagirala na video »Cool off« u izvedbi natjecateljskog ansambla Plesnog centra K2K u koreografiji umjetničke direktorice K2K-a Kristine Paunovski.


Riječ je o koreografiji koja je na natjecanjima Dance Fest u Novom Sadu i Lukec open u Brežicama krajem 2019. godine osvojila zlato u kategoriji contemporary/modern grupa seniori. Videosnimku koreografije »Cool off« moguće je pogledati na Youtubeu.


– Još više smo se razveselili kada je isti video podijelila s komentarom »This is actually AMAZING«, poručili su iz K2K-a.
S obzirom na to da živimo u vremenu društvenih mreža, »lajkova« i »šerova«, to puno znači i koreografkinji i plesačima u videu, a to su: Katja Butković, Lana Ćurčić, Jana Budiša, Jana Jakšić, Ema Ištuk, Mateo Babić, Klara Tomljanović i Kristina Paunovski.


– Ova koreografija je započela svoje nastajanje odmah u rujnu 2019. čim je pjesma objavljena, a budući da jako volim hip hop i r’n’b glazbu, a izražavam se primarno kroz contemporary plesni izričaj, tako je nastala ideja da spojim te dvije stvari u jedno.


Koreografija je rađena za natjecateljski ansambl i bilo je doista izazovno miješati taj glazbeni žanr sa plesnim vokabularom, a s druge strane užitak jer mi je glazba dopuštala da se izrazim i kroz vizualni identitet, rekla je Kristina Paunovski.


Iz K2K-a dodaju kako je to lijepo osvježenje u trenutačnoj teškoj situaciji kada im nakon izolacije i zatvaranja plesnih centara diljem zemlje, još uvijek nije dozvoljeno raditi te su ih, kao i njihovi kolege, nadležne institucije, čini se, u potpunosti zaboravile.


– Ova sitnica nam donosi snagu i želju da se što prije vratimo u dvoranu i da nam se dopusti da radimo ono što najviše volimo, a to je ples, poručuju riječki plesači