Kraljevske nekretnine

Kraljica Elizabeta prodaje vilu na Malti. Cijena? Prava sitnica

Portal Novilist.hr

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Kraljica i Filip su u vili živjeli nakon vjenčanja, u vrijeme kada je Filip služio Kraljevskoj mediteranskoj floti.Kraljevska obitelj posjeduje mnoštvo nekretnina i posjeda diljem svijeta. Primjerice, princ Harry i vojvotkinja Markle navodno posjeduju pet „koliba“, odnosno vrlo skupocjenih vikendica od kojih neke imaju i pet spavaćih soba, prenosi Cosmopolitan.


Kraljica Elizabeta je na prodaju stavila poznati vilu Guardamangia smještenu na Malti, na periferiji grada Vallette. U istoj je s princem Filipom živjela dvije godine, između 1949. i 1951. godine.


Cosmopolitan prenosi da je vila u „palazzo“ stilu, a kraljica i Filip su tamo živjeli tijekom prvih godina braka, u vrijeme kada je Filip služio Kraljevskoj mediteranskoj floti.


Prema agentima za nekretnine, vila se sastoji od blagovaone, dnevnog boravka, kuhinje, šest spavaćih soba i tri kupaonice. Pored toga, u vili se nalazi i „grand sala“, dvije garaže i naravno pregršt drugih soba i veliki vrt, kako i priliči za vilu koja se prostire na 1.560 kvadratnih metara.
Cijena? 6.7 milijuna dolara.