Diskriminacija

Komičarka tuži Netflix zbog preniske ponude za svoju emisiju, nude pola milijuna dolara za jedan sat

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

U tužbi je navedeno kako je Amerikanki za jednosatni specijal prije dvije godine ponuđena "diskriminirajuća i pristrana" ponudaKomičarka Mo’Nique odlučila se na radikalan potez. Jednog od najpoznatijih streaming servisa, Netflix, odlučila je tužiti zbog rodne i rasne diskriminacije nakon što joj bojkot nije uspio kako je planirala, prenosi PageSix. 


Oscarom nagrađivana komičarka na svojem je Instagram profilu objavila kako je podnijela tužbu zbog Netflixove diskriminacije plaće. Naime, prije godinu dana Mo’Nique je pozvala obožavatelje na bojkot ovog streaming servisa zbog niske ponude koju su dali njezinoj stand-up emisiji. U tužbi je navedeno kako je Amerikanki za jednosatni specijal prije dvije godine ponuđena “diskriminirajuća i pristrana” ponuda, a ona smatra kako je to rezultat rodne i rasne diskriminacije što je čest problem u Hollywoodu. Već su se mnoge glumice žalile na mnogo manje plaće od svojih muških kolega, iako su imale jednake uloge u nekom filmu ili TV seriji, a tu je i problem rase jer Afroamerikanci znaju dobivati niže ponude od drugih kolega. 
– Iako Mo’Nique ima životopis prepun komičarskih uspjeha, Netflix joj je za jednosatnu emisiju dao ponudu od 500.000 dolara što je mnogo nižu nego što ih dobiju bjelkinje ili muškarci u istoj industriji kao na primjer Rock, Ellen Degeneres ili Ricky Gervais – navedeno je u tužbi. 


Bivša komičarka Wanda Sykes imala je slične probleme u prošlosti, ali joj je Netflix nakon pregovora povisio ponudu te ju je onda ona i potpisala.