Najmračniji trenutak

Kolumbijska zvijezda o gubitku glasa: “Nisam znala hoću li ikada više moći pjevati”

P. N.

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Glas je vratila prirodno, bez operacija, što smatra apsolutnim čudom. Kolumbijska superzvijezda Shakira priznaje da joj je privremeni gubitak glasa prije dvije godine bio “najmračniji trenutak” u životu koji ju je strašno pogodio, prenosi MSN.


U studenom 2017. godine, trostruka dobitnica Grammyja je morala odgoditi svjetsku turneju “El Dorado” na sedam mjeseci nakon što što joj je pronađen ugrušak na desnoj glasnici.


“To me duboko pogodilo, postoji prije i kasnije. Uzimaš toliko stvari zdravo za gotovo kada ih imaš. U slučaju mog glasa, to je nešto toliko nerazdvojivo s mojom naravi, to je moj identitet”, kazala je u intervjuu s AFP-om u Barceloni, gdje živi sa španjolskim nogometašem Gerardom Piqueom i njihova dva sina.


Povratak glasa opisuje kao “čudo”
“Uvijek sam mislila da ću jednog dana izgubiti puno stvari, jednog dana izgubiš mladost, ljepotu, čak i prijatelje, postoje ljudi koji dolaze i odlaze. Ali nikada nisam mislila da je moj glas nešto što jednostavno može nestati”, otkriva pjevačica.


“Kada mi se pojavila ta sumnja, kada nisam znala hoću li moći ponovno pjevati, bio je to najmračniji trenutak mog života”, priznaje.


Shakira je glas vratila prirodno, bez operacije za koju su je savjetovali doktori i mogla je nastaviti turneju prošle godine. Povratak glasa opisuje kao “čudo”.


Dokumentarni film o turneji koji prati više od dva desetljeća hitova i temeljen je na dva koncerta u Los Angelesu, prikazat će se u šezdeset zemalja 13. studenog ove godine. 


Nastup na Super Bowlu


“To je jedna od najvažnijih turneja u mom životu, zbog različitih prepreka koje sam morala preskočiti”, otkriva Shakira. Pjevačica je svakako jedna od najvećih latinoameričkih zvijezda, a njezina mješavina različitih žanrova izrodila je hitove poput “Hips don’t Lie” i “Whenever, Whenever”.


Ove je godine uz kolegicu Jennifer Lopez izabrana kao izvođačica tijekom poluvremena na Super Bowla na stadionu Hard Rock u Miamiju. Nastup pada točno na njezin rođendan, drugog veljače iduće godine. 


“Imamo mnoštvo ideja koje je teško napraviti u kratkom vremenskom roku kojeg imamo. Ali, pokušat ćemo to iskoristiti najbolje što možemo, posebno mogućnost da predstavljamo lationamerikanke”, dodaje pjevačica.