Princeza zatvorske reforme

Kim Kardashian pomaže pri oslobođenju zatvorenika: Nikada nije bila popularnija

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Izvori tvrde da su se zatvorenici okrenuli prema Kim da im pomogne da izađu iz zatvora.

TMZ  javlja da je Kim Kardashian glavna atrakcija među zatvorenicima koji ju doživljaju kao način izlaska iz života okruženog rešetkama.
Izvori upućeni u situaciju, za TMZ kažu da su Kim i njezin odvjetnici preplavljeni pismima, pozivima, e-mailovima i objavama na društvenim mrežama od strane zatvorenika i njihovih obitelji. Izvori tvrde da su se zatvorenici okrenuli prema Kim da im pomogne da izađu iz zatvora.


Kim je uspješno pomogla da 17 zatvorenika izađe iz zatvora tijekom proteklih nekoliko mjeseci u sklopu svoje kampanje „90 Days of Freedom“, pri kojoj ju pomažu odvjetnici Brittany K. Barnett i MiAngel Cody.


Ljudi kojima Kim i njezin tim pomažu, zatvorenici su osuđeni na „pretjerano dugačke“ kazne zatvora (mnogi i na doživotnu) zbog prekršaja vezanih uz narkotike. Barnett i Cody kao osnovu za oslobađanje zatvorenika, koriste novousvojeni zakon (First Step Act) koji bi trebao reformirati američko kazneno pravo. 


TMZ  piše da Kim tjedno prima na stotine pisama, a izvori tvrde da Kardashianka svaku večer odvaja vrijeme za čitanje istih. Ako joj neki slučaj „zapne za oko“, pokaže ga odvjetničkom timu za daljnje istraživanje. 
Kad je Kim započela s ovom kampanjom, zatvorenici su je prozvali „Princezom zatvorske reforme“.