Fiji Water Girl

Hostesa koja se slučajno proslavila na crvenom tepihu, sada je odlučila dignuti tužbu

P. N.

Photo/Youtube Screenshot

Photo/Youtube Screenshot

Popularna Fiji Water Girl podnijela je tužbu protiv kompanije Fiji Water zboge "neovlaštenog objavljivanja njezinih fotografija". Dodjela ovogodišnjih Zlatnih globusa ostala je upamćena po hostesi za Fiji Water, koja se pronašla na gotovo svakoj fotki celebrityja koji je prošetao crvenim tepihom. 


Kelleth Cuthbert je zahvaljujući brzom širenju fotki društvenim mrežama, od hostese stigla do televizijske karijere. Malo koji medij nije na naslovnoj stranici imao njezinu fotku, a dala je i nekoliko intervjua za popularne američke televizijske kuće.


No, Cuthbert je nedavno podnijela tužbu protiv kompanije koja ju je proslavili. Sudski dokumenti dobiveni s portala E! navode da Cuthbert tuži tvrtku zbog “neovlaštene uporabe fotografije, ličnosti i identiteta”, nakon što je doživjela svojih pet minuta slave na Zlatnim globusima. Model tvrdi da je tvrtka njezinu sliku upotrijebila kao središnju točku globalne marketinške kampanje te da je odobrila Fiji Wateru korištenje svojih fotografija za izradu samoniklih kartona.
Tvrdi da nije “odjavila svoja prava na Fidži Water Girl “, iako ju je tvrtka navodno pokušala nagovoriti. Navodi da su je “pokušali prisiliti na potpisivanje lažnog dokumenta kojim se odobrava korištenje njezine slike”, navodi Independent.


Glasnogovornik kompanije Fiji Water izjavljuje da je tužba smiješna.


“Ova tužba je neozbiljna i potpuno neosnovana. Nakon reakcije društvenih medija za vrijeme dodjele Zlatnih globusa, dogovorili smo velikodušan sporazum s gospođom Cuthbert kojeg je ona grubo prekršila”, prenosi Independent.