Neda Ukraden

Hoće li biti četvrta sreća? Neda Ukraden opet će se natjecati za odlazak na Eurosong

P. N.

Foto: Instagram

Foto: InstagramNeda Ukraden Božić je provela u rumunjskom gradu Arad, a za Novu 2020. godinu već sad ima velike planove, među kojima je i nastup na Eurosongu.


Pjevačica se prijavila na natječaj za Pjesmu Eurovizije, te bi trebala nastupiti na Beoviziji, selekciji koja prethodi europskom nastupu. Komisija koja je preslušala sve pristigle pjesme bila je oduševljena Nedinom skladbom te ima velike šanse da bude i pobjednička pjesma.


Neda, kako izjavljuje za medije, nema velikih pretenzija, ali smatra da je pjesma “Bombe” vrlo atraktivna te da će to bez obzira na plasman biti dobra promocija.
Za ove blagdane osim nastupa u Rumunjskoj, Neda ima još jedan nastup u Bugarskoj pa pjevačica u šali kaže kako se nada njihovim glasovima ukoliko njezina pjesma bude u konkurenciji na Eurosongu.


Ovogodišnje natjecanje za Pjesmu Eurovizije 65. je po redu, a održava se 12. 14. i 16. svibnja 2020. godine u Nizozemskoj, u roterdamskoj areni Ahoj.


Neda Ukraden do sada se četiri puta natjecala za Euroviziju. Prvi put bilo je to 1969. godine na tadašnjoj Jugoviziji kad je pjevala pjesmu “Dilema”, ali taj put nije imala uspjeha. Sljedeći put nastupila je 1981. s pjesmom “Sve što se događa, to se ne događa“ i osvojila sedmo mjesto u finalu, a i 1986. godine nastupila je s pjesmom “Šaj, rode, šaj“ te se plasirala na osmo mjesto na Jugoviziji.


Najuspješniji nastup bio je s grupom Kamen na kamen s kojima je 1975. godine kad su zamalo osvojili prvo mjesto, a zatim 1980. godine kad je zajedno s Jadrankom Stojaković i Ismetom Dervoz Krvavac, izabrana da pjeva prateće vokale za pobjedničku pjesmu Seida Memića Vajte “Lejla” kad se Eurovizija održavala u nizozemskom gradu Hagu.