Bill Cosby

Glumac osuđen zbog seksualnog uznemiravanja dao prvi intervju: Tvrdi da mu je sve namješteno

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Svoju je zatvorsku ćeliju nazvao "penthouseom"Glumac Bill Cosby (82) tvrdi da je slučaj zbog kojeg je završio u zatvoru namješten od strane tužiteljstva, prenosi Deadline. Cosby je prošle godine zbog seksualnog napada i uznemiravanja osuđen na zatvorsku kaznu, a u prvom intervjuu nakon presude i dalje tvrdi da je nevin te da provodi vrijeme iza rešetaka mentorirajući druge zatvorenike. Intervju je odradio telefonski iz zatvora maksimalne sigurnosti u Phoenixu. 


“Imam još osam godina i devet mjeseci kazne. Kada bude vrijeme za uvjetnu, neće čuti da žalim. Bio sam tamo. Ne zanima me što grupa ljudi ima za reći o tome kada nisu bili tamo. Ne znaju”, kazao je Cosby za BlackPressUSA.com. 


26. travnja prošle godine, porota u Pennsylvaniji je zvijezdu emisije “The Cosby Show” proglasila krivim prema tri točke optužnice, za teži napad zbog drogiranja i seksualnog napada bivše zaposlenice Sveučilišta Temple, Andree Constand iz 2004. godine. Krivim je proglašen tek na trećem suđenju kada mu je dodijeljena zatvorska kazna u trajanju od tri do deset godina. 
Cosby je u intervjuu kazao da su dva suđenja bila orkestrirana tako da završi iza rešetaka. “To je sve podvala. Čitava ta stvar s porotom”, rekao je. Pričao je i o životu u zatvoru, a svoju je ćeliju nazvao “penthouseom”.


“Privilegiran sam čovjek u zatvoru”, dodao je objasnivši da  u zatvoru predaje i ohrabruje afroameričku populaciju kroz zatvorski program “Mann Up.”