Traže zabranu

Glazbeni par Osbourne osudio Trumpa: Žele da prestane koristiti Ozzyjevu glazbu u kampanji

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Par je ponudio i alternativne pjesme koje Trump može koristiti, od glazbenika koji su mu inače javno dali podršku.Ozzy i Sharon Osbourne osudili su neautorizirano korištenje Ozzyjevog hita “Crazy Train” iz osamdesetih, od strane američkog predsjednika Donalda Trumpa.


Trump je pjesmu koristio u videu kojeg je objavio na Twitteru, ismijavajući demokratske kandidate 2020.


Video je objavljen u četvrtak ujutro, a počinje s tehničkim poteškoćama koje su obilježili sučeljavanje kandidata uz intro „Crazy Traina“. Video zatim postaje sve tamniji, a nakon potpunog mraka, slika se vraća – a Trump hoda do podija.
U izjavi za Rolling Stone, bračni par Osbourne kaže: „Zbog jutrošnjeg neautoriziranog korištenja pjesme ‘Crazy Train’ Ozzyja Osbourna, šaljemo upozorenje Trumpovoj (i ostalim) kampanji da im je zabranjeno korištenje bilo koje Ozzyjeve gazbe u političkim reklamama ili političkim kampanjama. Ozzyjeva glazba se ni na koji način ne smije koristiti bez dozvole“.


Par je ponudio i alternativne pjesme koje Trump može koristiti, od glazbenika koji su mu inače javno dali podršku.


„U međuvremenu, imamo prijedlog za gospodina Trumpa: možda može koristiti glazbu svojih prijatelja. Možda će mu Kanye West (‘Gold Digger’), Kid Rock (‘I Am the Bullgod’) ili Ted Nugent (‘Stranglehold’) dozvoliti korištenje svoje glazbe“.Sharon Osbourne se inače pojavila u devetoj sezoni Trumpovog reallity showa na NBCU („The Apprentice“) iako je kasnije više nego kritirizala njegovu politiku. 2016. godine u „Conanu“ se pojavila nakon prve debate između Trumpa i Hillary Clinton, kada je rekla da misli kako Trump zapravo ne želi biti predsjednik. Dvije godine kasnije u intervjuu s Larryjem Kingom, izrazila je zabrinutost.„Pomalo je strašno. Znam da se mnogo mojih prijatelja boji. Praktički se svaki dan budimo s pitanjem: ‘Što će se sad dogoditi?’. Ne osjećate se sigurno da će sve proći glatko i da će ljudi imati pod kontrolom ono što bi trebali imati, te odraditi to profesionalno“, rekla je tada Sharon.


Uz Ozzyja Osbourna, paleta glazbenika se ‘svađala’ s Trumpom zbog korištenja njihove glazbe. Tijekom 2016. godine, legendarna grupa Queen je kritizirala Trumpa (tada kandidata) jer je korišten njihov hit „We Are The Champions“. Kasnije su se žalili i R.E.M, Neil Young, Everlas i Aerosmith, prenosi Rolling Stone.