GLAZBENA NAGRADA

Damir Urban i njegova četvorka odlično prošli na Porinu, “Iskra” je pjesma godine

Ivana Kocijan

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

U Rijeku ide i Porin za najbolji album za djecu. Osvojili su ga "Kišni razdraganci" Ivanke i Mrleta. Nagrađen je i riječki gitarist Andrej GrozdanovRIJEKA – Riječki glazbenik Damir Urban i njegova Četvorka odlično su prošli na večerašnjoj, 27. dodjeli glazbene nagrade Porin. Pjesma godine je “Iskra” Damira Urbana & 4. Ista je pjesma riječkim izvođačima donijela i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom.


Najbolji aranžman ima pjesma “Sutra ćemo pričati” aranžera Ante Gele, izvođača Urbana & 4 i Zagrebačke filharmonije, s albuma “Live at Lisinski”. Za najbolju snimku nagrađen je ton-majstor Goran Martinac za album “Live at Lisinski”. Isto je izdanje osvojilo Porin za najbolji koncertni album.


U prvoj kategoriji, Album godine, Porin je osvojio J.R. za izdanje “Dangerous Waters”, a mladom je kantautoru pripala i nagrada za novog izvođača godine te ona za najbolji album alternativne glazbe. Najbolji album klupske glazbe je “Povratak prvoj ljubavi/Return to the first love” Tihomira Popa Asanovića i prijatelja. Najbolji album zabavne glazbe je “Ćiribu ćiriba” Domenike, najbolji pop album Vannine “Izmiješane boje”, a najbolji album rock glazbe “Digitalno nebo” Psihomodo Popa.
Foto Porin


Najbolja ženska vokalna izvedba je ona pjesme “Što te nema” u izvedbi Amire Medunjanin, dok je Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojio Marko Tolja za pjesmu “Još jedan dan”. On je osvojio Porin i za najbolju vokalnu suradnju, za duet “Sva blaga ovog svijeta” s Mijom Dimšić.


Riječki gitarist Ivan Pešut osvojio je Porin u kategoriji Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe), za izdanje “Timeline”.


U Rijeku ide i Porin za najbolji album za djecu. Osvojili su ga “Kišni razdraganci” Ivanke i Mrleta. Nagrađen je i riječki gitarist Andrej Grozdanov.


Foto Porin


Njegov album “Gospel on Guitar” (Andrej Grozdanov i World Guitarists) najbolji je album popularne duhovne glazbe. Producent izdanja je također Riječanin, Zoran Majstorović.


Najbolji album jazz glazbe je “Organic Intelligence” Joea Kaplowitza i Jazz orkestra HRT-a. S tog je albuma nagrađena i skladba “Time to go” koja je osvojila Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe. Porin za najbolju jazz skladbu osvojile su dvije skladbe – “Gifted” riječkog bubnjara Branimira Gazdika i “Suza sjajna” Tamare Obrovac.


Najbolji je album etno glazbe “Made in Istria” Brune Krajcara, a najbolji album folklorne glazbe “Na verh gore – bugarenje iz Ćićarije” vokalne skupine Jažulice i Frndalice, producenta Brune Krajcara.
Porin za životno djelo uručen je legendarnoj pjevačici Josipi Lisac i skladatelju i dirigentu Tomislavu Uhliku.


Foto Porin


Nagrade su dodijeljene u 37 kategorija, a gledatelji su mogli uživati u nastupima 17 izvođača, a to su bili: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Chui, Damir Kedžo, Joe Kaplowitz, J.R. August, Lu Jakelić, Luka Šulić, Mia Dimšić, Marko Tolja, Neno Belan & Fiumens, Opća opasnost, Petar Grašo, Porto Morto, Psihomodo pop, Urban & 4 i Vanna. Umjesto u riječkom Centru Zamet, gdje je originalno trebala biti održana, dodjela je zbog epidemije koronavirusa održana uživo iz Studija 9 na HRT-u, a vodili su je Iva Šulentić i Ivan Vukušić.