Teški navodi tužiteljstva

Cuba Gooding u nevolji: ‘Uhvatio me za dojku i tražio da mu sjednem na lice i popiškim mu se u usta’

P. N.

Foto Alec Tabak/Pool via REUTERS

Foto Alec Tabak/Pool via REUTERS

Navodi sežu sve do 2011. godine i protežu se na četiri države: Kaliforniju, Teksas, New York i Novi MeksikoTužitelji s Manhattana u novim sudskim dokumentima tvrde da je Cuba Gooding Jr.  jednom prilikom rekao nepoznatoj ženskoj osobi da mu “sjedne na lice” i “popiški mu se u usta”, prenosi Page Six.


Žena je jedna od njih ukupno četrnaest koje navode da ih je filmska zvijezda seksualno uznemirila. Gooding se izjasnio nevinim za dvije optužbe “nasilnog diranja” i dvije za “seksualno zlostavljanje trećeg stupnja”. 


Nije optužen u ostalim navedenim incidentima od strane desetaka drugih ljudi, iako se tužiteljstvo nada da će upoznati sud sa svojim tvrdnjama te dokazati uzorak seksualnog uznemiravanja.
U veljači 2011. godine, Gooding je navodno zgrabio nepoznatu ženu u baru u Los Angelesu, dok je ona prolazila pokraj njega na putu do toaleta. U papirima stoji da par nije imao “prethodnih interakcija”.


Gooding je zatim “stavio svoju ruku u žensku bluzu i stisnuo je za golu dojku govoreći joj da mu sjedne na lice i popiški mu se u usta”, piše na papirima koje prenosi Page Six. Žena ga je odgurnula rekavši mu da je “vrlo zločest”.  U dokumentima piše da ju je Gooding ponovno uhvatio za ruku, a netko mu je rekao da ju ostavi na miru. Gooding je navodno opet ponovio što želi da mu žena napravi. 


“Rutinski prilazi ženama”


Navodi sežu sve do 2011. godine i protežu se na četiri države: Kaliforniju, Teksas, New York i Novi Meksiko. 2013. godine, Gooding je zgrabio ženu za stražnjicu bez njezina pristanka u hotelu Chatwal na Manhattanu i polizao ju po vratu. Godinu dana kasnije u kafiću Havana u Malibuu (Kalifornija), Gooding je pristupio ženi i krenuo ispod njezine suknje te ju napao. 


“Prethodna ponašanja tuženika ukazuju da rutinski prilazi ženama u barovima ili noćnim klubovima, ženama s kojima ima ograničene ili nikakve prethodne interakcije te ih neprikladno dodiruje”, pišu tužitelji u dokumentima. Istim tim dokumentima pokušavaju uvjeriti suca da im dozvoli nekoliko desetaka dodatnih navoda da bi se slučaj odveo na sud.  “Gledajući ove slučajeve, jasno je da su tuženikove radnje namjerne, radije nego slučajne te da ne može pogrešno vjerovati da su radnje konsenzualne”.


Mark Heller, Goodingov odvjetnik, u izjavi kaže: “Niti jedan od tih navoda nije točan niti istinit i mislim da su oni jednostavno pokušaji da pojedinci privuku pozornost na sebe zbog zloglasnosti i publiciteta ovog slučaja. Da ijedan od njih ima točnosti ili kredibiliteta, onda bi se uključili u kriminalni slučaj”, prenosi Page Six.