Poznata glumica

Charlize Theron otkrila detalje obiteljske tragedije, ali i seksualnog zlostavljanja

P. N.

Foto: Instagram

Foto: InstagramHolivudska glumica Charlize Theron kaže da se ne srami pričati o trenutku kad joj je mama ubila tatu u samoobrani. Ona je imala 15 godina kad je pijani otac pucao vrata sobe u kojoj se skrivala s mamom…


Theron je odrasla na farmi nedaleko od Johannesburga u Južnoj Africi s majkom Gerdom i ocem Charlesom. Svojeg tatu opisuje kao ‘jako bolesnog čovjeka’ i otkriva kako je život s alkoholičarom ‘prilično bezizlazna situacija’.


– Ta svakodnevna nepredvidivost života s ovisnikom je ono što ostaje u vama i postaje na neki način dio vas za cijeli život, a ne samo taj jedan događaj koji se završio te večeri. Moj otac je tad bio toliko pijan da je čudo kako je uopće stajao na nogama kad je u kuću ušao s pištoljem.
Mama i ja smo se sakrile u moju spavaću sobu i naslonile se na vrata jer je on pokušavao provaliti. Obje smo iznutra leđima držale vrata da ih ne gurne. Kako ih nije mogao gurnuti i ući, odmaknuo se i propucao vrata tri puta. Nijedan od tih metaka nas nije pogodio što je pravo čudo. A onda je mama u samoobrani stala na kraj tome – ispričala je uspješna glumica.


Dodala je da je nasilje koje je doživjela u obitelji, nešto što se dogodilo mnogima:


– Ne sramim se pričati o tome, jer doista vjerujem da što više pričamo o tim stvarima, to više shvaćamo kako nismo usamljene u tome. Za mene, to je uvijek bila borba s činjenicom da sam odrasla uz ovisnika i sve posljedice koje je takvo odrastanje ostavilo na mene.


Oskarovka se prisjetila se trenutka i kad ju je jedan redatelj neprimjereno pipkao kad ju je pozvao na audiciju u svoj dom. Ispričala je kako se ona njemu ispričala prije nego što je otišla zbog čega je kasnije bila jako ljuta na samu sebe.– Jako sam sebe krivila što nisam izgovorila prave riječi, što mu nisam rekla da se gubi, što nisam napravila ništa od onoga što zamišljamo da ćemo u takvoj situaciji učiniti – priznala je.


Upravo se tom tematikom bavi novi film »Bombshell« u kojem Charlize igra TV voditeljicu, jednu od zaposlenica američke televizije Fox News, koja s ostalima optuži jednog od direktora za seksualno uznemiravanje.


– Film istražuje sivu zonu seksualnog uznemiravanja. Ne radi se uvijek o fizičkom napastvovanju, ne radi se uvijek o silovanju. Mnoge žene imaju psihološke posljedice zbog neprimjerene komunikacije, dodira ili prijetnji da će izgubiti posao. Sve su to stvari s kojima sam se i ja susrela u karijeri – rekla je Theron.