Dirljiv govor

Brad Pitt o velikom filmskom redatelju: “Jedina osoba koju znam da treba kokain kako bi prestala pričati”

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERSPublika je ovog utorka na Nagradi kruga njujorških filmskih kritičara bila ugodno iznenađena kada je Brad Pitt predao nagradu za najbolji scenarij redatelju (i scenaristu) Quentinu Tarantinu za naslov “Once Upon a Time in … Hollywood” , prenosi Page Six. 


Pitt je šarmirao publiku govorom u kojem je opisao Tarantinovo porijeklo: “Quentin je odrastao u tužnom i izoliranom djelu Torrancea znanom kao Torrance”. Za redatelja je kazao i da je veoma verbalan.


“On je jedina osoba koju znam da treba kokain kako bi prestala pričati”, kazao je poznati glumac o redatelju. Kazao je i da Tarantinova kuća liči na set filma “Sanford and Son” jer redatelj ne samo da piše sve svoje scenarije ručne već smišlja detaljne pozadinske priče o svim svojim likovima čak i nakon što je film već u kinima.
Pitt kaže i da svaki put kada doda nešto za što smatra da je dobra dosjetka Tarantinovom scenariju, uvijek sve zaj**. 


Govor je zaokružio izjavom da Tarantino ima “jako dobro srce”, da se nedavno oženio za Izraelku Daniellu Pick, čeka bebu i provodi vrijeme u Tel Avivu.


“Možda nam njegov posljednji film donese mir na Bliskom istoku”, zaključio je Pitt.


“Once Upon a Time in … Hollywood” je inače treći naslov na kojem su Pitt i Tarantino surađivali. Pitt je glumio i u “Inglourious Basterds” (2009), te u “True Romance” (1993).