Novi "dom"

Balašević kupio raskošnu vilu s bazenom u Istri: Procjenjuje se da ju je platio najmanje 3 i pol milijuna kuna

P. N.

Foto V. karuza

Foto V. karuza

Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko tvrtke Balbelo, čiji je direktor njegova kći. To je učinio kako bi vjerojatno platio manji porezNovosadski kantautor Đorđe Balašević, koji je prije punih 41 godinu u pjesmi o Katrin opjevao Istru, odlučio je u mjestu Brtonigla kod Umaga kupiti vilu.


Luskuzno zdanje, piše 24 sata, ima malo više od 200 četvornih metara i velike je okućnice s parkiralištem i garažom za dva automobila. Sama se vila sastoji od golemog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupaonicama, vanjskom i unutarnjom kuhinjom, a uz sve to treba naglasiti kako ima i bazen od 40 četvornih metara, saunu, jacuzzi, podno grijanje…


U Brtonigli svi znaju da je kupac jedne od tek nedavno sagrađenih vila upravo poznati pjevač, no nitko nije znao ili želio potvrditi tu informaciju. No odali su da je u lokalnom restoranu nedavno objedovao upravo Balašević. 
Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko tvrtke Balbelo, čiji je direktor njegova kći. To je učinio kako bi vjerojatno platio manji porez.


Vila s bazenom kakvu je u Brtonigli kupio Balašević realno stoji između 300 do 350 pa do maksimalnih 450 tisuća eura, no kažu nam kako bi ista, po principu ključ u ruke, mogla stajati i duplo više, pišu 24 sata.


U tu cijenu podrazumijevaju se neka standardna oprema i namještaj više klase. No sve to vlasnik može promijeniti, pa se primjerice prije same ugradnje odlučiti za skuplje podne pločice iz Toscane. Rasvjetna tijela zamijeniti onima iz Murana. Isto tako, po želji, izmijeniti tuš kabine, u kuhinji štednjak, hladnjak i slično skupljim, što u konačnici podiže i cijenu.