#Prekid

Andrea Andrassy ima novu knjigu “Zašto netko u tramvaju ne bi mislio da proučavaš propulzivnost intrinzičnih čestica?

Sanda Milinković

FOTO/Andrassy, Instagram

FOTO/Andrassy, Instagram

Omiljena kolumnistica je nakon četiri godine napisala novo štivo, a ideje za "fejk" naslov su genijalne. Popularna kolumnistica, spisateljica i komičarka, Andrea Andrassy, ovih je dana objavila novi hit na policama knjižarama. Andrassy je na svom Instagram profilu podijelila informaciju o temi, ideji, ali i originalnom naslovu. Iako se knjiga jednostavno zove #PREKID, autorici je na um pala genijalna ideja. 


“Kad sam planirala ovu knjigu, znala sam da će nekima bit bed u javnosti čitat nešto što se zove #PREKID. Znala sam da će nekima bit bed što je knjiga roza. Znala sam da će nekima bit bed jer su muškarci, a ovo djeluje previše ‘girly’. Znala sam i da će nekima samo bit bed da drugi vide da čitaju mene. Zato uz svaku knjigu dolazi po jedna fejk korica – zapakirana je unutra i samo ju trebaš stavit oko knjige”, napisala je Andrea u objavi. Na “lažnim” koricama knjige tako stoje naslovi: “Aksijalna aproksimacija propulzivnosti intrinzičnih čestica u sumporovodičnom okruženju” i “Modalitet reverzibilnih termodinamičkih procesa kroz Poissonovu jednadžbu za idealni plin”. “Lažne” korice više nisu roze i “neozbiljne”, a ne vidi se niti njezino ime, već pseudonim.
Andrea objašnjava da naslovi ne znače ništa, jer je nabacala riječi koje zvuče ozbiljno. “Zašto netko u tramvaju ne bi mislio da upravo proučavaš propulzivnost intrinzičnih čestica? Zašto ne bi mislili da čitaš autora egzotičnog imena Aerdna Yssardna? Neki će ti možda lagat i da su čuli za njega – ljudi vole lagat da su čitali stvari koje nisu, zato svaka druga starleta kaže da joj je najdraža knjiga Mali Princ”, napisala je Andrassy u objavi pokraj fotke koja pokazuje sve navedene korice, te onu originalnu.