"Black Widow"

Scarlett Johansson tuži Disney: Tvrdi da su prekršili njezin ugovor i time joj smanjili honorar

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Film "Crna udovica" postavio je rekord zarade u kinima za razdoblje pandemije koronavirusaScarlett Johansson, zvijezda Marvelova filma o superjunakinji “Black Widow”, tužila je u četvrtak Walt Disney Co tvrdeći da je tvrtka prekršila njezin ugovor kada je film pustila na streaming platformu u isto vrijeme kada se film počeo emitirati u kinima.


Strategija dvostrukog emitiranja smanjila je glumičin honorar, kako navodi u tužbi podnesenoj Višem sudu u Los Angelesu.


“Crna udovica” u kinima se počela prikazivati 9. srpnja i naplaćuje se 30 dolara na streamingu Disney +.
Disney je tijekom pandemije koronavirusa testirao dvostruki plan prikazivanja za neke filmove dok tvrtka pokušava pojačati svoju uslugu na internetskoj video platformi.


Johansson u tužbi tvrdi da je Disney želio usmjeriti publiku prema Disney+, “gdje bi mogao zadržati prihode za sebe uz istodobno povećanje baze pretplatnika Disney+, što je dokazan način za povećanje cijene dionica Disneyja”, objašnjava se.


“Drugo, Disney je želio bitno obezvrijediti sporazum gospođe Johansson i time zaraditi”, navodi se u tužbi.


Film “Crna udovica” postavio je rekord zarade u kinima za razdoblje pandemije koronavirusa zaradivši prvog vikenda prikazivanja 218 milijuna dolara.