Batman

Robert Pattinson savršeno se uklapa u film koji je vrijedan čekanja

Portal Novi list

Gotovo crno-bijeli The Batman (boja se koristi vrlo štedljivo) više podsjeća na filmove  iz 1940-ih nego na spektakularne superheroje 21. stoljećaNakon niza odgađanja povezanih s pandemijom, Batman konačno počinje ponovno sa svojim prvim solo filmom u desetljeću. Srećom, isplatilo se čekati. Robert Pattinson savršeno pristaje u ovoj oštroj, brzoj i elegantnoj avanturi.


Ovo je početak Wayneove karijere i iako je zaslužio nelagodno povjerenje komesara Gordona (Jeffrey Wright), on nije razvio visokotehnološke gadgete u kojima uživaju Bale, Affleck ili čak West. Susret s bandom lopova na platformi podzemne željeznice postavlja ton za ovaj hrabriji pristup junaku s plaštom.


“Ja sam osvetnik”, podsmjehuje se prije nego što se uhvati u koštac s bandom u borbi šakama. Ovaj ranjiviji Batman definitivno može dobiti udarac, ali njegovo glavno oružje je gotovo samoubilački poriv da se podigne nakon batina.
Gotovo crno-bijeli The Batman (boja se koristi vrlo štedljivo) više podsjeća na filmove  iz 1940-ih nego na spektakularne superheroje 21. stoljeća. Kada je gradonačelnik Gothama brutalno ubijen u svom domu, komesar Gordon (Jeffrey Wright) šokira svoje kolege pozivajući kostimiranog “nakaza” na mjesto zločina. Batman promatra sobu poput raspoloženog Sherlocka, prije nego što brzo riješi zagonetku koju je ostavio ubojica.


U Batmanovoj skrivenoj jazbini (ne špilji, već napuštenoj željezničkoj stanici podzemne željeznice), povučeni milijarder Wayne i njegov odani batler Alfred (Andy Serkis) počeli su raditi na pronalaženju čudaka, a njihova otkrića šalju Batmana u podzemlje Gothama.


Neprepoznatljivi Colin Farrell izaziva prijeko potreban smijeh ispod slojeva protetike kao vlasnik noćnog kluba zlokobnog nadimka Pingvin. Zoë Kravitz glumi fatalnu femme Selinu Kyle, koja radi kao konobarica u mafijaškom okupljalištu The Penguin.