Premijera videospota

Riječki bend Soulcase predstavio debitantski singl “The Attic”, pogledajte spot

Ivana Kocijan

Soulcase / Foto Tino Margan

Soulcase / Foto Tino Margan

»Pjesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestog problema ljudske naravi, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu s nama«, navode iz bendaNovoosnovani riječki alt rock bend Soulcase predstavio je debitantski singl »The Attic« kojim najavljuje nadolazeće EP izdanje »Devour«. »The Attic« objedinjuje osjećaje melankolije i nostalgije, a prožet je žestokim gitarskim rifovima i pjevnim melodijama.


»Pjesma govori o zaglavljenosti u prošlosti, kao čestog problema ljudske naravi, a posvećena je prošlim vremenima i ljudima koji više nisu s nama«, navode iz benda.


Video za pjesmu danas ima premijeru na YouTubeu, a sama pjesma i na svim streaming platformama.

Singl i ostatak EP-a snimani su i miksani su u studiju G.I.S. uz producenta Mateja Zeca, dok je mastering odradio legendarni Ted Jensen u cijenjenom Sterling Sound studiju u Nashvilleu (SAD).


Grupa Soulcase započela je s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila završiti svoje tadašnje glazbene projekte i započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu.


Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome pomalo su nastajale i prve pjesme.


Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje.


Na njihov zvuk i tekstove snažno utječu blisko povezane umjetničke forme poput filma i književnosti.


Kombinacijom mračnih i žestokih rifova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.