Beyonce kao inspiracija

Slavlje snage moderne žene: Riječka plesna scena ujedinjena u predstavi Beychella

S.M.

Događaj organizira Plesna grupa Flame, no osim plesača ove grupe, u predstavi sudjeluju članovi još 5 riječkih plesnih grupaPlesna grupa Flame organizira 26. rujna 2020. godine premijernu izvedbu urbane plesne predstave „Beychella“. Početak predstave zakazan je za 21h, a na pozornicu na parkiralištu Beretich izaći će više od 100 plesača, članova brojnih riječkih plesnih skupina.Predstava „Beychella“ inspirirana je nastupom američke pjevačice Beyonce na jednom od najvećih glazbenih festivala u SAD-u, Coachelli. Po uzoru na njen nastup, predstava „Beychella“ slavi snagu moderne žene i feminizam.

Jednako kao što je Beyonce u okviru svog showa htjela pružiti priliku mladim performerima da pokažu svoj talent, tako je i Plesna grupa Flame htjela uključiti što veći broj mladih plesača u predstavu.Vjerujemo kako će ova predstava postaviti temelje za brojne buduće suradnje riječkih plesnih skupina.


U predstavi sudjeluje više od 100 plesača, članova riječkih plesnih skupina, pa tako u predstavi sudjeluju Plesna skupina Porto Ri, Dance&Fitness studio Trinity&co., Društvo za ples i rekreaciju Rotondo, Plesna skupina Flash dance unit, Plesni centar K2K i Plesna grupa Flame.Također, na predstavi će nastupiti nekoliko posebnih gostiju i samostalnih plesnih umjetnika koji će pokazati svoje talente u posebnim plesnim stilovima – popping, ples na šipci i ples s vatrom.


Kao posebni gosti ističu se Diego Siqueira, iz zagrebačkog Plesnog studija Fusion, finalist emisije Supertalent te Andrea Bekafigo, članica zagrebačkog Plesnog studija Transform, koja je također sudjelovala u pobjedničkom nastupu u finalu Supertalenta.Premijerna izvedba „Beychelle“ održat će se na parkiralištu Beretich, 26. rujna 2020. godine s početkom u 21h. Ovo je treći, dosad najveći projekt produkcijskog dvojca iz Plesne grupe Flame; Dominika Valića i Karle Glažar. Režija i koreografija čitave predstave također je autorsko djelo Dominika Valića.Za izradu scenografskih elemenata zaslužni su Ivo Maračić i Zlatan Glažar. Kostime je oblikovala Vera Stojaković, dok je za oblikovanje osvjetljenja i ozvučenja zadužena tvrtka „G.I.S. glazbena produkcija“.


Pozivamo svih da požure po svoju kartu u dvoranu Plesne grupe Flame (Ciottina 26) i osiguraju si mjesto na parkiralištu Beretich kako bi mogli uživati u ovom plesnom spektaklu u centru Rijeke!