»Čekam te«

Riječka pjevačica Medea predstavlja novu pjesmu i najavljuje prvi nosač zvuka

Marko Dobrecović

Foto: PR

Foto: PR

"Sretna sam što s 19 godina imam priliku raditi na albumu", kazala jeRiječka pjevačica Medea ljeto provodi radno. Iza nje je tek objavljen novi singl »Tugo« kojom će se uskoro predstaviti na šibenskoj pozornici na Večeri novih skladbi u sklopu festivala Večeri dalmatinske šansone.


Posebnost njezine nove pjesme jest u tome što je stihove i glazbu napisala sama, a u aranžmanu Ivana Popeskića pokušat će osvojiti simpatije šibenske publike i naklonost stručnog žirija.


»Tugo« nije prva pjesma koju je Medea sama napisala, a sve njezine dosadašnje pjesme naći će se na debitantskom albumu »Čekam te« koji izlazi krajem kolovoza. »Zamijenimo strane«, »Rođendan«, »Stranci u našoj sudbini«, nedavno objavljen duet s Tedijem Grubicom »Tebi pripadam«, samo su neki singlovi koji će se naći na njezinom albumu prvijencu.
Prije no što ode u Šibenik, na pozornicu na kojoj je prije četiri godine kao šesnaestogodišnjakinja predstavila svoj debitantski singl »Moja je ljubav plava«, Medea je za Novi list podijelila svoje glazbene aktualnosti.


Predivno iskustvo


Nedavno ste objavili novi singl »Tugo«. O kakvoj pjesmi se radi? Kakva je atmosfera pjesme?


– »Tugo« je pjesma koja predstavlja stanje u kakvom se svaki čovjek našao barem jednom. Ona prikazuje gubitak osobe i nemogućnost povratka u realnost. Prikazuje bol koju osjećamo kada shvatimo da neka osoba više nije u našem životu i da se moramo s tim pomiriti što prije iako nas sve u okolini podsjeća na tu osobu. Tuga je, kao i sreća, sastavni dio života i možda je dublje i jače osjećamo, stoga je baš tuga vjerojatno češća inspiracija glazbenika.


Pjesmom »Tugo« ćete se predstaviti na Večerima dalmatinske šansone gdje ste prije četiri godine otpjevali svoj prvi samostalni singl »Moja je ljubav plava.« Kakve vas uspomene vežu za tu šibensku pozornicu?


– Šibenska mi je pozornica ostala u predivnom sjećanju. Svaki festival za sobom nosi predivna prijateljstva i poznanstva što mi je puno draže nego nekakva nagrada. Predivno je iskustvo, prije svega, pjevati s orkestrom jer pjesma tada dobije drugačiju boju i neki novi život. Presretna sam i uzbuđena što imam priliku ponovo se vratiti na šibensku pozornicu i to, ovaj put, kao autorica vlastite pjesme. To mi je posebno i nadam se da će se publici i žiriju svidjeti što sam im pripremila.


Sve se isplati


»Tugo« će se naći na vašem prvom samostalnom albumu »Čekam te«. Kakva će atmosfera vladati albumom? Kako opisujete višegodišnji proces na stvaranju vašeg prvog albuma?


– Moj prvi album povezat će u jednu cjelinu sve moje dosadašnje pjesme, ali i dvije koje nisu objavljene. Definitivno sam sretna što s 19 godina uopće imam priliku raditi na albumu i još uvijek mi je nestvarno da ću uskoro u rukama držati svoj prvi album. Raditi na albumu je zahtjevno; morate paziti na svaki detalj što se tiče izgleda, a naravno i sadržaja.


No, na kraju se, kada u rukama imate fizički proizvod, plod vašeg dugogodišnjeg rada, sve to isplati.


Pjesma »Tugo« je, kao i još neke pjesme koje će se naći na albumu, vaša autorska pjesma. Odakle crpite inspiraciju za stihove i glazbu? Jesu li vam autorske pjesme nešto draže od onih drugih upravo zbog toga što ste ih sami napisali?


– Inspiraciju za stihove i glazbu crpim iz raznih situacija kojima sam okružena, iz odnosa s nekim ljudima, gledajući filmove ili nešto slično. Otkad sam počela sama pisati pjesme, primijetila sam da puno više obraćam pažnju na svoju okolinu jer se iz svega toga može dobiti inspiracija za pjesmu.


Sve svoje pjesme volim jednako i svakoj sam se jednako posvetila, ali naravno da autorski radovi imaju posebno mjesto u mom srcu jer ih, s obzirom na to da sam ih sama napisala, više osjećam i s njima se više mogu poistovijetiti.