Koncert u subotu u Kastvu

Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble na Fortici

Ivana Kocijan

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Program sufinanciran putem Natječaja »Jer svirati se mora« provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH te Hrvatske glazbene unije.Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble nastupit će u subotu na Trgu Fortica u Kastvu. Početak nastupa zakazan je za 20.30, a ulaz je slobodan uz ograničeni broj posjetitelja. Sastav čine: Zoran Majstorović (gitara, oud), Robert Mikuljan (truba), Bojan Skočilić (bas), Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke).


Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent iza kojeg je 25 godina javnog glazbenog djelovanja. Atma Mundi Ensemble zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih jazz i etno glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.


Prvi album »Waters and deserts« objavili su 2014. godine, a njihov album »The Road to Skitacha« dobio je nagradu Hrvatskog društva skladatelja kao najbolje skladateljsko ostvarenje u hrvatskoj jazz glazbi za 2016. godinu.
Skladba »1947« autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno s Arsenom i Matijom Dedićem za kompilaciju »Sergio Endrigo – Momenti di jazz« može se naći i kao »bonus track« na albumu »The Road to Skitacha«, a bila je ujedno i posljednja zabilježena snimka velikog Arsena Dedića. Atma Mundi Ensemble koncertno djeluje u Hrvatskoj i inozemstvu izvodeći originalnu glazbu baziranu na glazbenim tradicijama iz raznih dijelova svijeta te tradicionalnu glazbu, s naglaskom na hrvatskoj tradicionalnoj glazbi u modernim aranžmanima.


Program sufinanciran putem Natječaja »Jer svirati se mora« provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH te Hrvatske glazbene unije. Slobodan ulaz za posjetitelje osigurala je Turistička zajednica Grada Kastva. Najavljeno događanje organizirano je uz poštovanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.


Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštovanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.