U znaku Halloweena

‘Živo Uživo’ uz bendove Krematorium, Omnivore i Zenoth

Ervin Pavleković

Koncertna emisija Živo Uživo / Snimio Sergej DRECHSLER

Koncertna emisija Živo Uživo / Snimio Sergej DRECHSLER

U 13. izdanju voditeljica Marina Jakšić održala je razgovor s gostujućim glazbenicima koji su predstavili svoj repertoar. Cijeli događaj prenosio se uživo putem prijenosa uživo na RiRock YouTube stranici te u internetskom eteru Radio Rože,RIJEKA  Nakon prošlotjedne, uspješno održane koncertne emisije “Živo Uživo”, i trinaesto izdanje te emisije uživo održano je ovoga vikenda u OKC-u Palach, no ovoga puta u znaku Halloweena, uz metal bendove Krematorium, Omnivore i Zenoth te uz ranije održane radionice polaznika Ri Rock Akademije.


Koncept koncertne emisije “Živo Uživo” nastao je početkom prošle godine na Radio Roži s ciljem podrške glazbene scene, a u 13. izdanju voditeljica Marina Jakšić održala je razgovor s gostujućim glazbenicima koji su predstavili svoj repertoar. Cijeli događaj prenosio se uživo putem prijenosa uživo na RiRock YouTube stranici te u internetskom eteru Radio Rože, a svi posjetitelji koncerta ujedno su bili i dio emisije uživo.


Prije žive svirke održana je radionica “koncertnog nastupa” polaznika tečaja Ri Rock Akademije koji su učili kako se pripremiti za nastup.
Volonteri i mladi članovi Udruge Ri Rock tijekom nastupa učili su se provedbi glazbene produkcije kako bi nastavili održavanje scene, a za VJ projekcije i vizualni identitet emisije bio je zaslužan mladi član udruge Mateo Rožić. Bendovi su se izmjenjivali sa svojom svirkom svakih sat vremena, počevši od benda Zenoth, zatim je uslijedio bend Omnivore te bend Krematorium.


Koncertna emisija Živo Uživo / Snimio Sergej DRECHSLER

Koncertna emisija Živo Uživo / Snimio Sergej DRECHSLER


– Posjetom inspektora civilne zaštite koji je pohvalio naše pridržavanje protuepidemijskih mjera, koncertna emisija u klubu Palach dobila je službeno odobravanje rada te je prošla u najboljem redu.
Nažalost, za naše pratitelje prijenosa uživo to baš i nije bilo tako zbog tehničkih poteškoća sa zvukom, posebice dok je svirao bend Omnivore, stoga se pratiteljima i bendovima ovim putem ispričavamo i pozivamo ih na razumijevanje jer se trenutačno nalazimo u “nepoznatim vodama”.
Naglašavam da smo trenutačno jedina organizacija u gradu koja radi koncerte uz pravilno pridržavanje svih mjera zaštite pod teškim uvjetima, uz veliki obim posla, što nije nimalo jednostavno. Posjećenost je do sada bila najveća, iako 20 ljudi po bendu i nije velika brojka.
Bilo je izrazito čudno vidjeti fanove heavy metala da sjede, dok s Palachove pozornice pršti energija te dopire moćni zvuk. Žao nam je zbog poteškoća sa zvukom, no naš vjerni tim tehničara već radi na tome da sljedeće subote, kada nam sviraju Witchguard, Hand Of Apollo i Entropist, te poteškoće budu ispravljene. Ujedno zahvaljujemo svima na podršci, rekao je Vinko Golembiowski iz Udruge Ri Rock.

Svi oni koji nisu uspjeli prisustvovati na nekoj od “Živo Uživo” emisija, neka budu u stanju pripravnosti, jer sljedeće izdanje ove emisije zakazano je već za 7. studenoga kada će u sporijem ritmu publiku zabavljati bendovi Witchguard, Hand Of Appolo i Entropist.


Svako izdanje emisije “Živo Uživo” održava se uz strogo poštivanje svih epidemioloških uputa, a posebice onih vezanih za broj posjetitelja, stoga je maksimalan broj posjetitelja 20. Tako je za nastup svakog pojedinog benda osigurano 20 sjedećih mjesta koja se mogu rezervirati putem mail adrese [email protected] na koju je potrebno poslati osobne podatke (ime, prezime, mail i broj telefona) svakog kupca ulaznice, odnosno svakog posjetitelja pojedinačno.