Koncertna subota

FOTO Žestoki “To the Core” protutnjao Palachom, Donkey Hot nastupio u Riveru

Katarina Bošnjak

Foto: A. KRIŽANEC

Foto: A. KRIŽANEC

U dupkom punom Palachu sinoć se održao jedinstven događaj „To the core“ kojim se ujedinio šarolik spektar underground žanrova čija je zajednička poveznica „core“ izričaj. Obnovila se i direktna linija između Splita i Rijeke, a ujedno su se mlađi i stariji akteri scene spojili u jednu jezgru.


Prvi je nastupio Zenoth, hvaljeni četvorac koji kombinira elemente melodic death metala, groovea i core-a, a svirali su presjek svojih šest godina stvaranja glazbe. Publiku su dobili već u prvih par minuta te je rijetko tko mogao odoljeti headbanganju uz njihove progresivne instrumentale, a u Palachu su stvorili mističnu i mračnu atmosferu.


Foto galerija: To the Core u Palachu Foto: Ana Križanec


Idući su na kultnoj pozornici nastupili Stepped Out, splitski hardcore bend kojemu je ovo bio prvi nastup u Rijeci. U njihovom nastupu jasno se mogao iščitati utjecaj punk rocka što je razveselilo riječke punkere koji su pokrenuli odličan pogo u prvih par redova. Puni energije, pjevali su o socijalnim temama i borbama protiv diskriminacije, a najviše se istakla upravo njihova odlična komunikacija, kako međusobna, tako i s publikom.


Splitski Essence u Palachu je proslavio svoj 25. rođendan, a nastupom su donijeli svježinu i žestinu. Uživalo se uz njihove teške riffove i scream vokal, kao i nevjerojatno dobre bubnjarske dionice. Koncertnu večer zatvorio je Totem, mladi riječki tročlani bend u čijem se nastupu naziru utjecaji Pantere i sličnih groovy metal bendova.


Tek nekoliko minuta hoda dalje, u River pubu je gostovao Donkey Hot, bend koji čine Vili Gobac na vokalu, Mihovil Burek na gitari, Hrvoje Dizdar na bubnjevima, Marijo Dujmić na klavijaturi i Doris Mihaljević na basu.


Donkey Hot u River pub / Snimila: Ana Kržanec

Premda je River ove subote bio poprilično prazan, pogotovo ako se usporedi s njihovim karaokama četvrtkom, Donkey Hot svakako su stvorili odličnu atmosferu. No, i sam mlađi Gobac se našalio kako mu uopće ni ne treba mikrofon. Osim autorskih stvari, svirali su i koju obradu, pa tako i „Nitko kao ja“ Šarla Akrobate, a u njihovu kvalitetu uvjerili su se svi prisutni.