Regionalna turneja

Zajednički nastup legendi Ri-rocka Paraf i Grada u zagrebačkom Vintage Industrialu

T.I.

Foto: Nikica Petković

Foto: Nikica Petković

Ovaj koncert ujedno je i početak zajedničke turneje koja će obuhvatiti i Rijeku, Ljubljanu, Beograd, te još neke gradove, a datumi tih koncerata biti će uskoro objavljenU četvrtak 11.11., u zagrebački Vintage Industrial Bar po prvi puta stižu prvaci RI punka i rocka – legendarni bendovi Paraf i Grad.


Ovaj koncert ujedno je i početak zajedničke turneje koja će obuhvatiti i Rijeku, Ljubljanu, Beograd, te još neke gradove, a datumi tih koncerata biti će uskoro objavljen.


Zagrebački koncert ujedno je i promocija proširenog izdanja “Riječki novi val – antologija”, koji na 3 CD-a donosi 70 snimaka 35 najistaknutijih izvođača ondašnje scene, zabilježenih u periodu od 1977. do 1989., među kojima su naravno i Paraf i Grad, ali i drugi kultni RI bendovi poput Termita, Ogledala, Denis & Denis, Xenie, Cacadou Look.
Također, koncert u Vintageu biti će promocija dvostrukog CD izdanja grupe Grad “Best of & Band on”, bogate kompilacije koja sadrži 37 pjesama iz dosadašnje karijere benda, uključujući i neke neobjavljene, kao i novi singl „Deset”.


Oba izdanja predstavljaju ključan dokument koji pokazuje značaj i utjecaj RI rock scene na domaću i regionalnu glazbenu scenu koji traje i danas.


Veliki interes za reizdanja kultnih albuma Parafa  „A dan je tako lijepo počeo“ i „Zastave“ na vinilma, čije su naklade rasprodane u rekordnom roku, pokazuju da i 40 godina od izlaska njihovog debi albuma, koji je također jedan od povoda ove turneje, rodonačelnici punka na ovim prostorima imaju i dalje puno poklonika.


Osim toga, nedavno objavljeni novi singl grupe Paraf „Novi Berlin“, kao i aktualni singlovi Grada „Sjever“ i „Deset“, pokazuju da su oba benda i dalje i te kako živa i u odličnoj formi, te da nas u Vintage Industrialu, u četvrtak 11.11. očekuje žestoka svirka i ekskluzivna prilika da vidimo dva kultna riječka benda na jednom mjestu.


Paraf u Vintage stiže u sastavu: Pavica Čabrijan aka Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara) i Alen Tibljaš (bubanj).


Od stare ekipe grada stižu pjevač Dean Škaljac i gitaristi  Orijen Modrušan i Igor Stevanović Stiv, pojačani novom ritam sekcijom u sastavu Sergej Hofman – bas (Turisti) i Branko Kovačić – bubnjevi (Jonathan).


Ulaznice za koncert dostupne su od danas na Eventimu.