Neumorni riječki glazbenik

Vlado Simcich Vava objavio je peto instrumentalno izdanje: “Escapism” je moj bijeg od neobične stvarnosti

Danijela Bauk

Vlado Simcich Vava

Vlado Simcich Vava

Kako ne bih zaboravio vrijeme distopije koje smo živjeli tijekom ožujka, travnja i djelomično svibnja, odlučio sam raditi instrumentalne zabilješke, kaže VavaRIJEKA – Vlado Simcich Vava, priznati riječki autor, gitarist i producent, dobri duh riječke rock scene, objavio je peto instrumentalno izdanje »Escapism«, i to samo u digitalnom formatu dostupnom na svim platformama.


»Escapism« je nastao tijekom proteklih mjeseci i zbir je takozvanih instrumentalnih zabilješki, kako je ovih šest skladbi sam opisao, a slušateljima donosi dvadeset i dvije minute »bijega« u neke druge dimenzije. »Escapism Part 1«, »Waltz With Me Olivia«, »Loneliness«, »Ivy«, »Escapism Part 2«, »And Before I Go« – skladbe su koje savršeno pokazuju da se i bez ijedne riječi puno toga može ispričati.


– Kako ne bih zaboravio vrijeme distopije koje smo živjeli tijekom ožujka, travnja i djelomično svibnja, odlučio sam raditi instrumentalne zabilješke. Bez ambicije da one postanu pjesme u pravom smislu riječi, tek sredstvo protiv zaborava. Ali kako su dani odmicali, tako su i te skice postajale i nešto više, gotovo samostalni organi kojima je trebalo udahnuti još malo života pa da postanu žive. U nekima sam zakoračio i u sasvim nove predjele, bio mi je itekako potreban bijeg od neobične stvarnosti u kojoj smo se svi zatekli, kaže Vava.


Mladen Stipanović potpisuje dizajn omota

Mladen Stipanović potpisuje dizajn omota
Dvadeset i dvije minute EP-ja »Escapism« snimljene su na analognom 4-kanalnom trakašu Fostex. Miks je odradio Matej Zec iz studija GIS Kastav koji uz Vavu potpisuje i produkciju, a dizajn omota potpisuje stari Vavin prijatelj i suradnik Mladen Stipanović iz Smart69 studija.