A Little House With A Triangular Roof

Urban-folk riječko-svjetske ekipe: Alba&Leo najavljuje novi EP

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Alba&Leo su skladbe koje će se naći na izdanju »Adultish EP« brusili tijekom svog dvogodišnjeg boravka u LondonuDugoočekivanim singlom »A Little House With A Triangular Roof« riječki duo Alba&Leo najavljuje novi EP. Snimljen u Londonu u vrijeme prije pandemije, a skladan još u tinejdžerskim danima, on je doslovno poruka djeteta u nama, a glasi: »Ne daj se!« Dječačka vizija da svijet može biti bolji često biva ismijana, ali što ako je ipak taj »little boy« u pravu?


Što bi se dogodilo da mu se prepustimo, pitaju se Alba&Leo.


Pjesmu prati i videospot koji predstavlja sugestivan spoj igranog i animiranog u kojem dječačka mašta preobražava svakodnevno sivilo u raskoš boja, cvijeća i smijeha. Alba&Leo su za ovu audiovizualnu čaroliju angažirali riječko-svjetsku ekipu: slikaricu Mirnu Sišul, redatelja Igora Modrića, videomakera Tomislava Pogarčića te mlade glumce Elenu Popov Surian i Ivana Grgića u ulozi male Albe i malog Lea, povezali su s londonskim producentom Gerryjem Diverom (dobitnikom nekoliko BBC Folk Awardsa i nominacije za Mercury Prize), australskim animatorom Cameronom Robertsonom i talijanskim koloristom Lorenzom Bertarellijem.
Alba&Leo su skladbe koje će se naći na izdanju »Adultish EP« brusili tijekom svog dvogodišnjeg boravka u Londonu nastupajući u legendarnim klubovima kao što su Ronnie Scott’s i The Troubadour, na čijoj su pozornici nastupali i kultni glazbenici: Jimi Hendrix, Bob Dylan, Elton John, Adele i Ed Sheeran. Singl koji je dostupan na svim digitalnim plaftormama, najavljuje njihovo prvo vinilno izdanje kojim će predstaviti svoj urbani folk.