Scent of Dark

Tony Iommi iz Black Sabath prvom pjesmom u osam godina promovira parfem sa svojim potpisom

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Pjesma je nazvana prigodno „Scent Of Dark“ i tu priča o reaktivaciji Tonyja Iommija poprima neočekivani obrat. Jer, stvar je na neki način skretanje pozornosti i promocija njegovog novog i prilično neobičnog poslovnog poduhvataNakon što se Ozzy Osbourne početkom prošle godine nakon punog desetljeća diskografske neaktivnosti oglasio albumom, iz glazbene hibernacije vraća se još jedan originalni član slavnih Black Sabath.


Nakon osam godina šutnje, novu je pjesmu javnosti ponudio gitarist Sabatha Tony Iommi. Riječ je o instrumentalu, komadu klasičnog heavy metala kojem nadodani orkestralni dijelovi ispunjeni zvukovima vilončela i violina nadodaju nešto monumentalnosti. U solo pasažima Iommi daje do znanja da i u 73. godini nije izgubio svoj svirački „mojo“ i da ga Rolling Stone nije bez vraga stavio na visoko 25. mjsto najvećih gitarista svih vremena.


Pjesma je nazvana prigodno „Scent Of Dark“ i tu priča o reaktivaciji Tonyja Iommija poprima neočekivani obrat. Jer, stvar je na neki način skretanje pozornosti i promocija njegovog novog i prilično neobičnog poslovnog poduhvata. Naime, Iommi se tijekom lockdowna sprijateljio sa Sergiom Momom, Talijanom koji je utemeljio parfumerijsku tvrtku Xerjoff i na pamet im je ubrzo pala ideja da bi mogli zajedno napraviti novi parfem. Usput, u izjavi za javnost Iommi je otkrio da žestokom rockeru parfemi nisu strani, već neka vrsta strasti.
“To je nešto što me oduvijek zanimalo, još od mladih dana i proizvoda kao što su Brut i Old Spice, koje bih uvijek dobivao za Božić. Kada sam počeo obilaziti svijet sa Sabbathom, počeo sam otkrivati različite vrste mirisa iz drugih zemalja i krenuo ih sakupljati.” – otkriva gitarist.


Nakon što je Momo dobio uvid kave mirise Iommi voli, napravio je par semplova i gitarist je izabrao ono što mu je najbliže. Kaže kako ovaj miris vraća na rock iz 60-ih i 70-ih godina, festivale i okupljanja kroz arome jantara i pačulija, te odaje počast Iommijevom Monkey Gibson SG Specialu iz ’64. uključivanjem žestokih ali zavodljivih mirisa.


E sad, spot za pjesmu „Scent Of Dark“ otkriva da se interesi dvojice novopečenih prijatelja duboko preklapaju. Iommi je vrhunski glazbenik koji voli parfeme, a Momo je vrhunski parfumist koji pak voli i poznaje glazbu. Očito i zna svirati jer u spotu nastupa zajedno s Iommijem i izmjenjuju se u solažama na svojim Gibson SG Standard gitarama.


U svakom slučaju, Xerjoff parfem s potpisom Tonyja Iommija pojavit će se na policama izabranih parfumerija 29. studenog.