Fix Yourself, Not The World

The Wombats prvi put u karijeri zasjeli prvo mjesto britanske liste najprodavanijih albuma

T.I.

Ova promjena skinula je s vrha Weekndov „Dawn FM“ koji je pao na četvrto mjesto, i ostavila na drugom mjestu pop zvijezde Eda Sheerana i Adele koja se i dalje visoko drži svojim albumom "30", najprodavanijim albumom u svijetu u 2021. godiniNakon što su se s posljednja tri albuma zaredom ugurali u Top 5 najprodavanijih u Velikoj Britaniji liverpulski indie rockeri napokon su se ovaj vikend dočepali prvog mjesta sa svojim petim dugosvirajućim uratkom „Fix Yourself, Not The World“.


Ova promjena skinula je s vrha Weekndov „Dawn FM“ koji je pao na četvrto mjesto, i ostavila na drugom mjestu pop zvijezde Eda Sheerana i Adele koja se i dalje visoko drži svojim albumom “30”, najprodavanijim albumom u svijetu u 2021. godini.


The Wombats su na sceni već gotovo 20 godna i krenulo ima je dobro od samih diskografskih početaka i hitova s prvog albuma „A Guide to Love, Loss & Desperation“ poput „Let’s Dance to Joy Division“ i „Kill The Diector“.
The Wombats nastavljaju trend u posljednje vrijeme da sve više albuma ponovno dolazi na vrhove top lista zahvaljujući dominantnoj prodaji „fizičkih“ kopija, prije svega vinila, pa CD-ova i kaseta čime se kotač povijesti u diskografiji ponovno okreće unazad. U slučaju novog djela W0ombatsa, čak 86 posto ostvarene prodaje odnosi se na fizički oblik i tek 14 na streaming i digitalnu mp3 prodaju. Iako im ni sa stremingom ne ide loše. Primjerice, singl „If You Ever Leave, I’m Coming With You“ na Spotifyju je već preslušan preko devet milijuna puta.


U Top 10 engleske liste ovaj tjedan ugurala su se još dva albuma vrijedna pažnje. Prvi je na 5. mjestu novo, izvrsno djelo elektroničkog maga Bonoboa „Fragments“ i veterana Elvisa Costella koji se  s novim albumom „The Boy Named If“ vratio svojim novovalnim korijenima. Ovotjedno 6. mjesto označava njegov 14. ulazak u Top 10 britanskih albuma u karijeri.