Ususret 50-godišnjici smrti

Svi poznati zapisi Jima Morrisona u knjizi od 600 stranica

T.I.

Knjiga se sastoji se od 160 vizualnih komponenata popraćenih isječcima iz 28 privatnih, nikad prije viđenih Morrisonovih blokova i dnevnika, uključujući i onaj pariški, za koji se vjeruje da je Morrisonov posljednji pisan tragJim Morrison, roker, pjesnik, boem…Ove će se godine napuniti pola stoljeća kako ga nema, kako je u kadi iznajmljenog stana u Parizu napustio ovaj svijet i pridružio se podužoj listi glazbenih zvijezda koji nisu preživjeli 27. godinu života. Nikad nije zaboravljen, dapače, njegov lik i djelo se slavi do dana današnjeg. Jim Morrison je važno mjesto zapadne pop kulture.


Ostat će ponajviše upamćen po vremenski relativno kratkom, ali glazbeno intenzivnom i važnom postojanju benda The Doors, šest albuma s njima, gomili nezaboravnih pjesama, eratično kaotičnim živim nastupima i izazivanju nevolja. No, Morrison je prije svega bio svestrana umjetnička duša, pjesnik koji je iza sebe ostavio ekstenzivni pisani trag.


Ususret godišnjici smrti tim povodom izdavačka kuća HarperCollins izdat će sav poznat pisani i audio materijal koji je ostao iza njega. Što sve to podrazumijeva, krije se u podnaslovu knjige „The Collected Works of Jim Morrison“ –  Poetry, Journals, Transcripts and Lyrics.
Koliko je to opsežna zbirka sugerira i 600 stranica knjige. Sastoji se od 160 vizualnih komponenata popraćenih isječcima iz 28 privatnih, nikad prije viđenih Morrisonovih blokova i dnevnika, uključujući i onaj pariški, za koji se vjeruje da je Morrisonov posljednji pisan trag. Uz to, zbirka zapisa bit će popraćena digitalnom audioknjigom koja uključuje cjelovitu snimku posljednjeg Morrisonovog snimanja poezije u Village studijima u Los Angelesu na njegov 27. rođendan 1970. godine.


Knjiga izlazi 8. lipnja, a može se naručiti unaprijed po cijeni od 50 dolara.