Još jedna odgoda

Švedske legende prog metala Opeth koncert u Zagrebu odgodile za godinu i pol dana

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Naoružani prebogatim katalogom i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bandovaKao što je bilo i očekivano, od koncerta jednog od najznačajnijih predstavnika progresivnog metala Opeth, zakazanom za 22. ožujka u zagrebačkoj Tvornici, neće biti ništa. Pozitivna je vijest da imamo novi datum za koncert na istim mjestu, manje pozitivna da će se ljubitelji prog metala načekati da vide uživo švedske legende. Naime, koncert je zakazan za godinu i pol, 26 rujna 2022. godine.


Naoružani prebogatim katalogom i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bandova.


Ekskluzivni klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.
S 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualan “In Cauda Venenum” objavljen prošlog rujna, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smjerovima sada ima sve više upliva jazza. Upravo aktualan album dobio je unisone pohvale kritičara diljem svijeta, uključujući i one kojima metal nije prvi izbor ni predmet interesa.


Sve ulaznice kupljene za prvi termin (22. ožujka) vrijede i za koncert 26. rujna 2022. godine. Svi kojima novi datum ne odgovara mogu vratiti ulaznicu od 15. do 31. ožujka 2021. na prodajnom mjestu gdje su je kupili. Preostali kontingent u prodaji je po cijeni od 200 kn, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta koštati 230 kn.


Kako Opeth moćno i svirački kompetentno zvuči uživo, provjerite preko relativno svježeg nastupa na jednom od najatraktivnijih svjetskih koncertnih prostora na otvorenom, američkom Red Rock amfiteatru.