Nakon pet godina pauze

Singlom “I Ran Away” Dinosaur Jr. najavili 12. album u karijeri

T.I.

Foto: Johannes Scherman

Foto: Johannes Scherman

S ponešto manje distorzije negoli smo to od njih naučili čuti, J Mascis, Lou Barlow i Murph snimili su melodičnu catchy stvar u kojoj ima i primjesa alt. country glazbe na kojoj gostuje Kurt VileNakon pet godina potpune diskografske šutnje, indie legende Dinosaur Jr. vratile su se s sa sjajnim singlom „I Ran Away“ koji nas vraća u njihove najbolje dane.


S ponešto manje distorzije negoli smo to od njih naučili čuti, J Mascis, Lou Barlow i Murph snimili su melodičnu catchy stvar u kojoj ima i primjesa alt. country glazbe.


Moguće da je u tome pripomogao gost na pjesmi Kurt Vile, u posljednje vrijeme jedan od najprominentnijih indie folk američkih kantautora.
Članovi benda ipak nisu sjedili besposleno zadnjih pet godina. Osim turneja, Mascis je objavio solo album „Elastic Days“ prije tri godine, a godinu kasnije basist Lou Barlow je reaktivirao svoj bend iz 90-ih Senadoh, također izdavši album.


„I Ran Away“ je ujedno i najava 12. po redu Dinosaur Jr. albuma, prvog nakon hvaljenog „Give a Glimpse of What Yer Not“.


Izlazi 30. travnja pod imenom „Sweep It Into Space“.