Škrinja

Saša Antić kao Alejuandro Buendija najavljuje nosač zvuka: “‘Kornjača’ secira društvenu situaciju”

Ivana Kocijan

Foto: ŠIMUN ŠITUM

Foto: ŠIMUN ŠITUM

U novom singlu u kojem je gostovao Fog Frog Dog, splitski glazbenik zaključuje kako je najbolje da se opustimo kao da »plovimo na leđima kornjače«Član splitske grupe TBF Saša Antić kao soloumjetnik Alejuandro Buendija predstavlja glazbenoj javnosti novi singl »Kornjača«, za koji je glazbu napisao Mark Mrakovčić, koji će potpisati još dvije pjesme s njegova novog nosača zvuka.


U desetoj od trinaest pjesama s novog albuma »Škrinja« pridružio mu se i glazbenik Fog Frog Dog. U najavnom singlu novog diskografskog izdanja Saša secira trenutačnu društvenu situaciju, a kao zaključak izvodi činjenicu da je u nadrealizmu trenutka u kojem se nalazimo najbolje da se opustimo kao da »plovimo na leđima kornjače«.


– Pjesma »Kornjača« nastala je proljetos na intergalaktičkom krstarenju na koje sam otišao zahvaljujući prijatelju koji mi je prepustio svoj kupon koji je dobio od Elohimskog vijeća. Mrak je na kornjači svirao piano u baru, a Frog je došao po zadatku Svemirografskog instituta kao jedan od najiskusnijih šaptača kornjačama s obzirom na to da je uočeno blago odstupanje od putanje. Družili smo se nekoliko večeri u baru i spjevali pjesmu posvećenu kornjači, tom divnom i nesebičnom biću bez kojeg ne bi nikamo stigli.
Frog se za nekoliko dana iskrcao na Marsot gdje je nastavio istraživanje Velike Praske, a Mrak se vratio na Zemlju gdje na nepoznatoj lokaciji uzgaja crne ovce, rekao je o pjesmi Saša.


Album »Škrinja«, koji će uskoro biti predstavljen javnosti, nastajao je za vrijeme karantene i na njemu prevladava društvena tematika kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina.


– Karantena mi je zapravo pomogla da dovršim već započete pjesme, a dogodilo se i nekoliko novih, mislim da ne bih još uvijek dovršio album da se nije dogodila 2020. jer TBF najviše svirki odradi ljeti.


Trenutačno smo zaista u hibernaciji, prolaze jedan za drugim ta sljedeća dva-tri ključna tjedna i, nažalost ništa se ne događa na planu svirki, organizatori su zbunjeni i prestrašeni. Nadam se da će se stanje uskoro normalizirati. »Škrinja« je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na nekoliko sam pjesama više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije, dodao je.


Gostujući u emisiji PopRock.hr Saša je otkrio kako je TBF prošle zime počeo raditi nove pjesme.


– Mladen ima puno skica i puno toga jako dobro zvuči. Malo nas je karantena zaustavila, ja sam se uhvatio svojih pjesama za ovaj projekt, postala je to i ozbiljna stvar. Nadam se da će TBF uskoro nešto novo objaviti, rekao je.