Bend iz Kentuckyja

S novim singlom Cage The Elephant po deseti put u karijeri došli do broja 1 na Billboardovoj listi „alternativnih“ singlova

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

„Skin And Bones“ je četvrti singl s albuma „Social Cues“, jednog od najboljih albuma rock glazbe u 2019. godini, i treći singl s njega koji stiže do broja 1 alternativne liste BillboardaOvaj vikend na prvo mjesto Billboardove Alternative Airplay liste zasjeo bend Cage The Elephant po jubilarni deseti put sa singlom „Skin And Bones“.


Kad je takozvana alternativna glazba sredinom 80-ih s opskurnih etiketa i malih klubova dobila dio svog prostora na radio stanicama i s pojavom MTV-a postajala sve popularnija, Billboard je 1988. ustanovio novu listu alternativnih pjesama i odvojio je od rock liste. Da su bili u pravu pokazala je prvo eksplozija grungea početkom 90-ih, pa revival punk rocka kad su donedavno underground izvođači počeli prodavati milijune ploča.


Lista se radi tako da se prati izvođenost pjesama na 80 radio stanica širom SAD-a koje vrte indie, odnosno alternativnu glazbu. Otkad je lista ustanovljena do danas najviše brojeva 1, njih 13, imali su Red Hot Chili Peppers, pa za njima s 12 Green Day, onda upokojeni Linkin Park s 11.
S novim singlom Cage The Elephants, bend iz Kentuckyja, se probio na četvrto mjesto, izjednačio s Foo Fighters i iza sebe ostavio U2 koji imaju osam singlova na broju jedan Alternativne Airplay liste.


Inače „Skin And Bones“ je četvrti singl s albuma „Social Cues“, jednog od najboljih albuma rock glazbe u 2019. godini, i treći singl s njega koji stiže do broja 1 alternativne liste Billboarda.