Novi singl

Royal Blood se okreću zvuku u kojem disco sreće AC/DC

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Kada pogledate unazad na naš prvi singl Figure it Out od prije sedam godina, u njemu je sadržan embrio novog albuma. Shvatili smo da ne moramo sve uništiti što smo dosad stvorili, dovoljno je da malo promijenimo stvari, kaže frontmen Mike KerrJedan od najaktualnijih i najpopularnijih britanskih rock bendova novije generacije Royal Blood jučer je objavio drugi najavni singl „Typhoons“ za istoimeni album koji se očekuje u rujnu ove godine.


Royal Blood su dvojac iz Brightona koji je prigrlio minimalističku „arhitekturu“ benda koju su patentirali The White Stripes, a do savršenstva dotjerali The Black Keys, sa samo dva osnovna instrumenta. Jedino što je kod upravo spomenutih gitara i bubanj ukorijenjen u bluesu, dok fuzirani bas i bubanj u slučaju Royal Blooda ide ka mnogo modernijem zvuku. Kao što su sami rekli za „Trouble’s Coming“, prvi singl za novi album to je kao da disco glazba sreće AC/DC. Da sve ipak zvuči ozbiljno i indie, rekli bismo da Royal Blood najviše vuku na brže stvari grupe Muse iz kasnije faze.


Royal Blood su od početaka jako dobro primljeni od, prije svega, britanske glazbene publike. Njihov prvi eponimni album iz 2014. bio je najbrže prodavani debi album u posljednje tri godine, a drugi „How Did We Get So Dark?“ kojem sad već ide četvtta godina od izlaska zasjeo izravno na prvo mjesto britanske ljestvice albuma.
Prva dva singla otkriva da se bend okreće lepršavijim i plesnijim ritmovima, no smatraju da nije riječ o radikalnom zaokretu.


“Zanimljivo je to, ali je istina, kada pogledate unazad na naš prvi singl Figure it Out od prije sedam godina, u njemu je sadržan embrio novog albuma. Shvatili smo da ne moramo sve uništiti što smo dosad stvorili, dovoljno je da malo pomaknemo i promijenimo stvari. Na papiru, to zvuči kao mala invencija. Kad čujete, zvuči tako svježe“ – objašnjava frontmen Mike Kerr kuda Royal Blood idu s novim materijalom.