Koncertna novost

Rock&Off predstavlja novost: Tour 2021 u šest hrvatskih gradova

Ivana Kocijan

Foto: VANJA VUCINIC

Foto: VANJA VUCINIC

Na svakom koncertu nastupit će dva benda, osvajači nagrade »Veliki prasak« nezavisne glazbene novinarske strukeNakon treće dodjele Rock&Off nagrada, Rock&Off platforma predstavlja novu aktivnost – Rock&Off Tour 2021. Sva tri dosadašnja dobitnika u kategoriji Velikog praska godine, kronološkim redom Rezerve, J.R. August i Je Veux u sklopu turneje nastupit će u šest hrvatskih gradova u kojima publika nema često priliku uživo poslušati mlade i kvalitetne bendove kao što je to slučaj u većim gradovima u Hrvatskoj.


Na svakom koncertu nastupit će dva benda, osvajači nagrade »Veliki prasak« nezavisne glazbene novinarske struke, a svaki bend će tijekom Rock&Off turneje svirati 4 puta. Svi koncerti će početi između 20 i 21 sat te biti održani po aktualnim epidemiološkim smjernicama. Cijena ulaznice za svaki koncert iznosit će maksimalno 30 kuna, pri čemu prihod ide klubovima koji ugošćuju Rock&OFF izvođače.


Turneja započinje 25. lipnja u Đakovu (King Rock Caffe) gdje će nastupiti Je Veux i Rezerve koji dan kasnije nastupaju i u Kutini (Baraka). J.R. August i Rezerve 2. srpnja nastupaju u Jelsi (Ljetno kino), a dan kasnije u Kninu (Klub A3). Je Veux i J.R. August 5. srpnja stižu u Samobor (Bunker), a 9. srpnja u Umag (American Bar).
– Ideja ove turneje je omogućiti mladim glazbenim nadama da napokon zasviraju te se ujedno predstave publici diljem Hrvatske, da se klubovima i gradovima koji ustrajno podupiru rock&off glazbu omogući novi glazbeni program te da se publici u navedenim gradovima omogući pristup hrvatskoj kvalitetnoj rock&off glazbi uživo, rekao je voditelj projekta Davor Drezga.


Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Offa Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.


– Iskonova glazbena karavana ponovno je u điru! Veselimo se susretima s koncertnim posjetiteljima koje ćemo u odabranim gradovima prvi put upoznati sa svojim aktivacijama. Rock&OFF pobrinuo se za sjajnu glazbenu selekciju, dok im mi donosimo još puno zabave, smijeha i poklona, najavila je Iskonova voditeljica odnosa s javnošću i sponzorstava Iva Vukšić.