"NY Side Story"

Robert Vrbančić objavio album koji vodi u nezaboravnu glazbenu šetnju New Yorkom

Portal Novilist.hr

Foto: Promo

Foto: Promo

"Prvi dolazak u New York za mene je zaista bio šok jer cijeli život sanjam o tom gradu...", kazao je basistKažu da se u New York zaljubite na prvi pogled tu tezu može potvrditi i jedan od najpoznatijih hrvatskih basista – Robert Vrbančić kojeg je “grad koji nikad ne spava” u potpunosti očarao već pri prvom susretu te mu je Robert posvetio album “NY Side Story”.


Iako možda još neko vrijeme nećemo imati priliku fizički putovati, možemo se uputiti na nezaboravnu glazbenu šetnju ulicama “Velike jabuke”.


“Prvi dolazak u New York za mene je zaista bio šok jer cijeli život sanjam o tom gradu… Kultura, glazba, moji najveći glazbeni idoli su stvarali i živjeli u tom gradu, Za mene je u mojim maštanjima New York uvijek bio idealan grad za hiperaktivne ljude koji u gradu koji nikad ne spava i sami nemaju vremena za spavanje nego su fokusirani na svoje stvaralaštvo.

Već pri prvom posjetu New Yorku uvjerio sam se da je tako. Od devet dana, koliko je trajao moj posjet, spavao sam ukupno deset sati jer sam samo hodao i upijao tu silnu energiju te sam shvatio da je to grad za one koji žele živjeti punim plućima“, o prvom susretu s New Yorkom ispričao je Robert.


“Nakon povratka u Zagreb trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem na tišinu, ali mi je ostao taj audio-vizualni osjećaj… Jednostavno sam i dalje čuo i vidio i osjećao New York te sam taj osjećaj odlučio pretvoriti u glazbu. Jako sam sretan što sam taj osjećaj uspio pretočiti u note i nadam se da će uz pomoć ovog albuma uspjeti proživjeti moj ‘NY Side Story'”, dodaje Robert.Robert Vrbančić jedan je od najpoznatijih hrvatskih basista s karijerom dugom preko dva desetljeća u kojoj je studijski i live svirao s nekim od najprominentnijih glazbenih imena.


Od djetinjstva je glazba bila velik dio njegovog života te je slušao, učio i proučavao razne žanrove, od jazza i soula do hip-hopa i funka. Iako živi u Europi, američke glazbene stilove oduvijek osjeća “u kostima” i srcu, a neki od njegovih omiljenih glazbenika su Robert Glasper, Chris Dave, Thundercat, Karriem Riggins, Derrick Hodge, Kamasi Washington i drugi.Album prati i vizualni kolaž Robertovih snimki koje su nastale tijekom njegovog posjeta New Yorku.


Album je dostupan na svim streaming servisima.